Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Drīz bojāti kartupeļi varētu kļūt par standarta produkciju

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Kartupeļu audzētāju smagākā problēma patlaban ir drātstārpi, kuru apkarošanai efektīvu līdzekļu nav, aģentūrai LETA pauda Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Agita Kraukle.

Viņa atzīmēja, ka patērētāji nevēlas pirkt bojātus kartupeļus, taču drīz šāda nestandarta produkcija varētu kļūt par standartu.

Pēc slapjā rudens un kailsala ziemā gan varot cerēt, ka daļa kaitēkļu būs gājuši bojā.

Savukārt Kolorado vaboļu ierobežošana ar viegli pieejamajiem augu aizsardzības līdzekļiem nebūs problemātiska, atzina Kraukle.

Pēc viņas teiktā, augu aizsardzības pasākumi, smidzināšana pret lakstu puvi un sausplankumainību, tiks plānoti atbilstoši laika apstākļiem. Iespēju robežās kartupeļu audzētāji izvēloties šķirnes, kas ir izturīgākas pret lakstu puvi un līdz ar to mazāk jāsmidzina.

Šogad apstādāmās kartupeļu platības patlaban prognozēt vēl neesot iespējams, jo kartupeļu stādīšana vēl nav sākusies un sēkla glabājusies slikti.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības mērķis ir koordinēt biedru darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicināt sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī pārstāvēt biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs.