Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Apņemās stiprināt valdības un ārvalstu investoru sadarbību

© Pixabay

Sadarbība ar ārvalstu investoriem ir Latvijas ekonomiskās attīstības un drošības jautājums, tā šodien tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdi sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)

Ministru prezidente ar ārvalstu investoriem apsprieda līdzšinējo progresu saistībā ar kapitāla tirgus attīstību Latvijā, cilvēkkapitālu un birokrātijas mazināšanu.

Siliņa informēja par valdības tikko pieņemto plānu administratīvā sloga mazināšanai nekustamā īpašuma attīstības nozarē. Mērķis ir ātrs, ērts un vienots nekustamā īpašuma attīstīšanas process - no idejas līdz gatavam projektam.

Siliņa arī informēja par valdības tikko kā pieņemto lēmumu virzīties uz Latvijas kapitālsabiedrību mazākuma akciju kotēšanu biržā. Tāpat pārrunāti cilvēkkapitāla attīstības jautājumi, un nepieciešamība īstenot vienotu cilvēkkapitāla politiku.

Tikšanās dalībnieki vienojās, ka jāturpina stiprināt valdības un ārvalstu investoru sadarbība. "Latvijai tas ir gan ekonomiskās attīstības, gan drošības jautājums," uzsvēra Ministru prezidente.