Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Andris Sprūds: Latvija gatavojas dažādiem militāra apdraudējuma scenārijiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Ministru kabinetā atbalstītais likumprojekts paredz, ka pēc valstī izsludinātas mobilizācijas izņēmuma vai karastāvokļa gadījumā Nacionālo bruņoto spēku sastāvā varētu operatīvi uzņemt dienestā brīvprātīgos ārvalstu karavīrus, portālā "X" paziņoja Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Aizsardzības minitrijas publicētajā ziņojumā teikts, ka likumā plānota arī virkne citu aktuālu grozījumu.

“Latvija gatavojas dažādiem militāra apdraudējuma scenārijiem, mācoties no Ukrainas pieredzes. Šīs iniciatīvas mērķis ir sakārtot normatīvo bāzi, lai arī Latvija izņēmuma vai karastāvokļa gadījumā varētu operatīvi uzņemt dienestā brīvprātīgos ārzemniekus papildus NATO spēkiem, kas pie mums jau atrodas. Šī iniciatīva stiprinātu mūsu aizsardzības kaujas spējas, plašāk paverot iespēju mūsu valstī karot motivētiem citu valstu pilsoņiem,” skaidro aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Portāls NRA jau rakstīja, ka arvalstu pilsoņiem, kuri vēlētos dienēt Nacionālajos bruņotajos spēkos, tiks izvirzīts pienākums likumīgi uzturēties Latvijas teritorijā un prast valsts valodu vai vismaz vienu no NATO oficiālajām valodām.Vairāk šeit