Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

FM: No VM puses nav prātīgi pieprasīt naudu, kad nav skaidrības par jau piešķirtās naudas izlietojumu

© Romāns Kokšarovs / F64

No Veselības ministrijas (VM) puses nav prātīgi pieprasīt jaunu naudu, kad nav skaidrības par jau piešķirtās naudas izlietojumu, sarunā ar LETA pauda Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs, skaidrojot VM plāna par iespējamo Covid-19 izplatību rudenī saskaņošanu ar FM.

Kā skaidroja Zakatistovs, VM bija rezervējusi 131 miljonu eiro vakcīnu iegādei, taču iztērēti ir 40 miljoni eiro. VM izstrādātais plāns, lai sagatavotos rudenī iespējamajai saslimstības ar Covid-19 izplatībai, paredz jaunu naudas rezervāciju. Tāpēc FM no VM sagaida atskaiti par jau piešķirtās naudas izlietojumu vai neizlietojumu.

FM saredz, ka no iepriekš izlietotās naudas VM ir veidojušās iekšējās rezerves, līdz ar to jauns piešķīrums nav vajadzīgs, pauda FM parlamentārais sekretārs.

Zakatistovs minēja, ka no VM ir jūtams dedzīgums, kas varētu būt skaidrojams ar to, ka ilgstoši un pelnīti, kā viņš norādīja, medicīnas darbiniekiem tika piešķirtas piemaksas par darbu saistībā ar Covid-19, taču šobrīd, saslimstībai mazinoties, piemaksu vairs nav.

FM vēlas, lai VM pārskata savas finanšu rezerves, un Zakatistovs minēja, ka VM pārstāvji ir sapratuši situāciju un apņēmušies sniegt informāciju par iepriekšējiem izdevumiem līdz pirmdienas darba laika beigām. Tad FM varēs informāciju vēlreiz apskatīt un spriest par to. Politiķis pauda cerību, ka izdosies skatīt jautājumu nākamās ceturtdienas, 14.jūlija, Ministru kabineta sēdē.

Kā ziņots, VM aicina valdību, vēl pirms Ministru kabinets devies vasaras atvaļinājumā, vienoties par tās izstrādāto plānu, kas ļautu kopīgi sagatavoties rudenī iespējamajai saslimstības ar Covid-19 izplatībai, aģentūru LETA informēja ministrijā.