Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jau septīto gadu Ventspilī notiek "Ghetto Games" festivāls

JAUNIEŠIEM. Kustības Ghetto Games aizsācējs un līderis Raimonds Elbakjans, Latvijas Basketbola Savienības prezidents Valdis Voins un Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ir vienisprātis, ka nepieciešams nodrošināt iespēju jauniešiem sevi izpaust sportiskās aktivitātēs, lai tās būtu alternatīva saturīgai brīvā laika pavadīšanai. A. Lembergs sacīja, ka Ventspils turpinās piedāvāt arvien vairāk šādu iespēju © F64

Jau septīto gadu Ventspilī, kur ir radīta mūsdienīga infrastruktūra ekstrēmo sporta veidu disciplīnām, notiek lielākais jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls Eiropā Ghetto Games festivāls.

No 27. līdz 29. jūlijam Ventspilī ieradīsies ap 1500 sportistu no 25 valstīm, pārstāvot 15 sporta veidus. Festivāla rīkotāju nolūks ir nākamajos gados popularizēt BMX frīstailu, SUP un 3x3 basketbola disciplīnas kā sporta veidus, kas iekļauti Parīzes olimpisko spēļu programmā, un ieinteresēt un gatavot jaunos sportistus iespējamam startam olimpiskajās spēlēs.

Šī norāde izskanēja festivāla organizētāju informācijā - Ventspilī šovasar varēs redzēt to, kas olimpiādē būs pēc pāris gadiem, bet Ghetto Games kustība ir attīstījusi šos sporta veidus kopš saviem pirmsākumiem. Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs atgādināja, ka olimpiskajās spēlēs ir tie sporta veidi, ko aizsāka ielu kultūras un sporta kustība Ghetto Games. Pasākuma galvenais notikums būs Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) 3x3 pasaules tūres kvalifikācijas posms Ghetto Basket Ventspils Challenger, tajā piedalīsies 16 spēcīgas basketbola komandas no Serbijas, Slovēnijas, Krievijas, Slovākijas, Lietuvas, Gruzijas, Nīderlandes, Kosovas, Bosnijas un Hercegovinas.

Festivāla laikā daudzveidīgas aktivitātes paredzētas arī ģimenēm ar bērniem - lai ne tikai skatītos, bet arī izmēģinātu savus spēkus. Ventspilī tika uzbūvēts Baltijā lielākais un modernākais skeitparks, tas tiek pilnveidots, kā arī tiek attīstīts Ventspils Piedzīvojumu parks.

Starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls notiek ar Ventspils pašvaldības un Olimpiskā centrs Ventspils finansiālu atbalstu.