Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VIDEO. Tukumā izcēlies ugunsgrēks uzņēmuma “Sakta” teritorijā

© Ekrānuzņēmums / X

Kā vēstīts Tukuma novada domes mājas lapā, Lielajā ielā, darba apģērbu ražošanas uzņēmuma “Sakta” teritorijā izcēlies ugunsgrēks.

Degot noliktavai, pilsētā jūtama izteikta smaka, tādēļ iedzīvotājus aicina nevērt vaļā logus.

Lielās ielas posms šobrīd satiksmei ir slēgts. Apbraukšanai tiek ieteikts izmantot Revolūcijas un Atlētu ielas.

Sabiedriskais transports rīta pusē kursēs pa Strēlnieku ielu, tuvākā izkāpšanas pietura - Tukuma poliklīnika.

Aģentūra LETA sazinājās ar uzņēmumu, taču tur komentārus par ugunsgrēka nodarīto postu uzņēmumam un iespēju ražotnei atsākt darbu pagaidām nesniedza.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts šorīt plkst. 05:45. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā, kuras vienā galā atradās divstāvu administratīvās telpas, savukārt otrajā daļā ražošanas telpas, jau deg ar atklātu liesmu pilnā platībā. Plkst. 08.38 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos - ēkas pirmais stāvs dega 785 m 2, otrais stāvs 200 m2 un pie ēkas novietotās paletes 15 m2 platībā. Kopējā degšanas platība ir 1000 m2 platībā. Ēkas iekšienē dega autoiekrāvējs un ražošanas sagataves materiāls. Dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas un konstrukciju jaukšanas darbi notikuma vietā turpinās.