Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rudens velšu bagātība Centrāltirgū

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Rudentiņ, bagāts vīrs, daudz tu mums dāvināji – vēsta latviešu tautasdziesma. Un taisnība jau ir – apmeklējot Rīgas Centrāltirgu, redzams, ka tirdzniecības stendi ir dažādiem vietējiem gardumiem pārbagāti. Šobrīd dominē āboli.

Centrāltirgū nopērkami aptuveni 10 dažādu šķirņu āboli - saldāki, mazāk saldi, principā katra gaumei. Ābolu cena ir robežās no 80 centiem līdz 1,50 eiro kilogramā. Savukārt bumbieru piedāvājums pieticīgāks, arī cena nedaudz augstāka nekā āboliem - 2 eiro kilogramā.

Ļoti daudzveidīgs ir plūmju piedāvājums, tās var iegādāties, sākot no 60 centiem kilogramā.

Neatkarīgajai viesojoties Centrāltirgū, varēja novērot, ka topā pašlaik ir dzērvenes un brūklenes - par tām pircējiem vislielākā interese, jo rudens un ziema tuvojas straujiem soļiem un šīs ogas var lieti noderēt imunitātes stiprināšanā. Dzērvenes litrā maksā no 2 eiro līdz 2,80 eiro, brūklenes - no 2 eiro līdz trīs eiro. Veselīgs našķis noteikti ir arī mellenes - 10 eiro litrā, lazdu rieksti, kas kilogramā maksā 3-3,50 eiro, valrieksti - divus līdz trīs eiro.

Centrāltirgū jaušamas ne tikai rudens vēsmas, bet arī gardas atskaņas no vasaras - ja vēl kāds nav paspējis pamieloties ar zemenēm, lūgtum - Centrāltirgū tās maksā ap 6 eiro kilogramā. Var iegādāties avenes - viena kastīte nepilni 2 eiro.

Cena tomātiem ir amplitūdā no 60 centiem līdz 2 eiro, gurķi maksā no 60 centiem līdz 1,20 eiro kilogramā, ķirbji no viena eiro līdz 1,50 eiro, sīpoli, sarkanās bietes un burkāni - nepilnu eiro, ķiploki - trīs eiro vai 50-60 centus par galviņu, kartupeļi, sākot no 20 centiem kilogramā, kāposti - 50-60 centus, kabači 70-80 centus, ziedkāposti un sviesta pupas 2 eiro, cūku pupas - 2,50 eiro kilogramā.

Protams, Centrāltirgū plašs arī sēņu piedāvājums. Piemēram, gailenes maksā 2,50 litrā, citām sēnēm cenu diapazons plašs - no dažiem eiro līdz cenai, kas tuvojas 20 eiro robežai.

Esot Centrāltirgū, noteikti ir vērts apmeklēt arī ziedu tirdzniecības stendus - rudens puķes ir uzziedējušas pilnā krāšņumā. Krāsaini ziedu pušķi maksā ap 2 eiro. Taču, ja gribas, lai ziedi priecē ilgāku laiku, var iegādāties mārtiņrozes podiņos. Atkarībā no izmēra to cena ir no 2,50 eiro līdz 10 eiro.