Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Cityparks Latvija savus klientus soda par CSN pārkāpšanu, paturot soda naudu sev

© Ekrānuzņēmums

Cityparks Latvija, kas pats ne reizi vien sodīts par negodprātīgu komercdarbību, savus klientus aktīvi soda par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, taču atšķirībā no policijas sodiem nauda nenonāk valsts budžetā, bet kļūst par privātuzņēmuma ienākumiem, ziņo portāls "RUS.LSM".

Viktorija savu auto atstāja vienā no daudzajām Cityparks Latvija autostāvvietām. Noliku auto stāvlaukumā pie Maximas, un priekšējais ritenis uzbrauca baltam marķējumam. "Aizgāju uz veikalu, reģistrēju mašīnu automātā, pēc pusstundas atgriezos, un man bija naudas sods zem stikla," RUS.LSM pastāstīja meitene.

Cityparks Latvija lūdza Viktoriju doties uz viņu mājas lapu, aizpildīt anketu un uzrakstīt iesniegumu par soda atcelšanu.

“Cityparks soda naudu reģistrē automašīnas numuram, nevis cilvēkam. Viņi vēlas manus datus. Un viņi var saņemt manus datus tikai ar manu piekrišanu. Un es dodu savu piekrišanu, dodoties uz viņu lapu caur internetbanku, ”skaidroja Viktorija.

Pēc ilgiem strīdiem ar uzņēmumu sods netika atcelts, un tad meitene vērsās Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, kas to atzina par nelikumīgu. Cityparks Latvija atteicās pildīt valsts iestādes administratīvo aktu.

Pēc divām nedēļām sods nāca no parādu piedziņas firmas Conventus un vairs nebija 30, bet 37 eiro. Viktorija piezvanīja inkasācijas kompānijai un paskaidroja, ka PTAC viņai atcēla naudas sodu.

Cityparks Latvija uzskata, ka Viktorija rupji pārkāpusi ceļu satiksmes noteikumus. Viņas automašīna aizņēma divas stāvvietas. Par to viņai tika uzlikts naudas sods.

“Cityparks ir privāta struktūra, viņiem nav publisku tiesību uzraudzīt ceļu satiksmes noteikumus. Tāpat viņiem nav tiesību atsaukties uz ceļu satiksmes noteikumiem, lai pieprasītu savu līgumsodu,” RUS.LSM skaidroja Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvis Dainis Platacis.