Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā piefiksēts auto, kura riepām praktiski nav protektora

© pixabay.com

Vakar, 18. janvārī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem Rīgā veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām. Kopā tika pārbaudītas 244 automašīnas un fiksēti vairāk nekā desmit pārkāpumu. Vismazākais konstatētais protektora dziļums bija 0,80 mm.

Ceturtdien, 18. janvārī, VP Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem veica pārbaudi Rīgā, Krasta ielā, kur kopumā pārbaudīja 244 automašīnas. Vairākām automašīnām tika konstatētas neatbilstības noteiktajām prasībām, piemēram, par neatbilstošu riepu protektoru trīs automašīnām noņemtas numurzīmes, savukārt astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates. Tāpat 32 automašīnu vadītāji tika brīdināti, lai paseko līdzi riepu protektoru dziļumam, jo tas bija atbilstošs minimālajai robežai (4 - 5 mm).

Tāpat par braukšanu ar neatbilstošām riepām, pret iepriekšminētajiem autovadītājiem Valsts policija uzsāka 11 administratīvā pārkāpuma procesus. Policija uzsāka vēl trīs administratīvā pārkāpuma procesus par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Lai autovadītāji neapdraudētu ne savu, ne apkārtējo drošību, turpinot piedalīties satiksmē ar ziemas laikapstākļiem neatbilstošām riepām, likumsargi kopā ar CSDD turpinās pastiprināti pievērst uzmanību transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumam un to atbilstībai noteikumiem.

Atgādinām, ka minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.