Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Straujā atkušņa dēļ Rīgu pārpludina peļķes. Ko dara Rīgas dome?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgā atkušņa dēļ daudzviet veidojas peļķes, un patlaban pilsētas ielās strādā desmit ūdens sūknēšanas vienības, lai tās atsūknētu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvji.

Speciālisti pastiprinātu uzmanību pievērš arī lietus ūdens uztvērējakām, nepieciešamības gadījumā tās attīrot no sniega kupenām un ledus.

Rīgas pašvaldība arī atgādina, ka, turpinoties atkusnim, namu īpašniekiem jāpievērš uzmanība ēku jumtu stāvoklim, lai no jumtiem krītošais sniegs neapdraudētu gājējus un ēku tuvumā novietotas automašīnas.

Tāpat, saglabājoties mainīgiem laikapstākļiem, kad atkusnis mijas ar salu, uz ielu brauktuvēm strauji veidojas bedres. Satiksmei bīstamo bedru remontu veic neatkarīgi no laikapstākļiem arī ziemas laikā. Šajā ziemas sezonā jau salaboti vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru ielu seguma.

Pašvaldība norāda, ka, turpinoties atkusnim, ielās ar grants segumu varētu veidoties šķīdonis, kā rezultātā segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi kļūst apgrūtinoši. Šķīdoņa laikā grants segumā palielinās mitruma līmenis, tādējādi segums zaudē stingrību, un autotransportu masa būtiski ietekmē ielas stāvokli.