Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas ūdens" sāks līdz šim vērienīgākos ūdenvada skalošanas darbus

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Šīs nedēļas nogalē SIA "Rīgas ūdens" sāks ūdensvada skalošanu Rīgas centrā un tam tuvākajās apkaimēs, informē uzņēmums.

Šajā sezonā plānots izskalot kopumā 162 kilometrus ūdensvada, un tas būs viens no lielākajiem skalošanas apjomiem "Rīgas ūdens" darbības laikā.

Rīgas ūdens

Kā norāda uzņēmumā, aprīlī iesākta ūdensvadu skalošana Ķīpsalā, Zaķusalā un Skanstē, bet šonedēļ skalošanas darbi sāksies galvaspilsētas centrālajā daļā - Vecpilsētā, Brasā, Grīziņkalnā, Avotu ielas apkārtnē, Lastādijā un citur. Ņemot vērā to, ka šajās apkaimēs ir virkne objektu, kuriem dienas laikā nepieciešams nodrošināt ūdensapgādes nepārtrauktību, skalošana lielākoties notiks nakts stundās un nelielākos posmos.

Kompānijā skaidro, ka laika gaitā uz cauruļvadiem nogulsnējas sāļi un citas minerālvielas, kuras satur ūdens, bet pie spiediena izmaiņām iespējama to atdalīšanās un nokļūšana ūdensapgādes sistēmā. Veicot skalošanu, ūdensvadi tiek attīrīti no nogulsnēm. Gan skalošanas darbu laikā, gan pēc tās ūdens ir lietošanā pilnīgi drošs un nav veselībai kaitīgs, uzsver uzņēmums.

Darbu laikā iespējami īslaicīgi ūdensapgādes pārtraukumi un ūdens uzduļķojumi.

Ūdensvadu skalošanas sezonu plānots pabeigt oktobrī.

"Rīgas ūdens" nodrošina pilsētas ūdensapgādes pakalpojumus Rīgā un vairākās Pierīgas teritorijās - Ādažu, Ropažu, Mārupes un Ķekavas novadā, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu.