Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā par saistību ar labējo ekstrēmismu tiek meklēti vairāk nekā 670 cilvēki

© pixabay.com

Policija Vācijā meklē vairāk nekā 670 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar labējo ekstrēmismu, trešdien paziņojusi Vācijas Iekšlietu ministrija.

30.septembrī Vācijā meklēšanā bija izsludināti 674 cilvēki, no kuriem 33 tiek turēti aizdomās par politiski motivētiem vardarbīgiem noziegumiem un 151 par noziegumiem, kurus motivējušas galēji labējas idejas, piemēram, antikonstitucionālu simbolu izmantošana vai kūdīšana.

Pārējie meklēšanā izsludinātie cilvēki tiek turēti aizdomās par zādzībām, krāpšanu un tamlīdzīgiem noziegumiem.

No 2022.gada marta līdz septembrim 326 meklēšanā izsludinātie labējie ekstrēmisti vai nu aizturēti, vai arī no tiem piedzīta pienākošās sodanauda, atklāja ministrija, atbildot uz parlamenta locekļu jautājumiem.

Bundestāga deputāte Martina Rennere, kas pārstāv kreiso ekstrēmistu partiju "Die Linke" (Kresie) un sākotnēji pieprasīja ministrijai šo informāciju, aicināja policiju rīkoties aktīvāk.

"Lielais joprojām neatrisināto spēkā esošo aizturēšanas orderu skaits liecina, ka labējo vardarbība ir ikdienas drauds, neskatoties un iespaidīgiem reidiem," norādīja politiķe.

Šomēnes vērienīgā policijas operācijā Vācijā tika aizturēta labējo ekstrēmistu grupa, kas plānoja valsts apvērsumu.