Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainiete, kas apšaudes laikā zaudēja aci, nokļūst uz žurnāla Playboy vāka

© Scanpix

Modele un televīzijas raidījumu vadītāja Irina Belotserkoveca, kura Kijivas apgabalā apšaudes laikā zaudēja aci, nokļuva uz pirmā drukātā žurnāla "Playboy Ukraine" vāka kopš kara sākuma. Ukrainiete ievainojumu guva 2022. gada februārī, raksta unian.net.

Irina nonāca apšaudē tikai trīs dienas pēc pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā. Modele, pēc laikraksta “Mirror” teiktā, ir Kijivas mēra Vitālija Kļičko palīga sieva, un uzbrukuma brīdī viņa atradās automašīnā. Pēc notikušā viņa steidzami tika nogādāta Berlīnē, kur pārcieta smagu operāciju.

Sieviete atceras savas pirmās emocijas, pēc operācijas pirmo reizi skatoties uz sevi spogulī un pārdzīvojot šoku.

"Man nebija acs, visur rēgojās caurules, pēc operācijas man bija noskūtii mati. Visur šuves, rētas, brūces. Es izskatījos kā Frankenšteina briesmonis. Mans žoklis bija salūzis tik viegli kā koka zars... Man vairs nav skaista seja, bet pārējais mans ķermenis joprojām ir skaists," modele dalās ar emocijām.

“Playboy Ukraine” norādīja, ka drukātie žurnāla izdevumi nebūs pieejami pārdošanā - tie tiks nosūtīti uz armiju, slimnīcām un cīņu punktiem.

"Šis žurnāla izlaidums neapšaubāmi ir vēsturisks. Mēs pieturējāmies pie galvenajām zīmola vērtībām, ņemot vērā notiekošo. Drukājot šo tirāžu, mēs izsakām pateicību Ukrainas Bruņoto spēku karavīriem, kuri cīnās par mums, par tiesībām veidot un izplatīt žurnālu. Tāpēc lasītāji to neredzēs veikalu plauktos. Tas nonāks tur, kur tas ir daudz vairāk vajadzīgs - slimnīcās un tālākajos komandpunktos. Viss mūsu redakcijas kolektīvs ar šo žurnālu pauž savu vēstījumu par visu labo un skaisto,” rakstīts “Playboy Ukraine” mājaslapā.

Internetā jau ir parādījies video no Irinas - viņa personīgi prezentēja jauno žurnāla numuru militārpersonām. Modele sacīja, ka ir pateicīga Ukrainas aizstāvjiem, tāpēc vēlas viņus atbalstīt.

"Man vairs nav puses no manas sejas, tās vietā ir titāns. Mana acs tika izsista. Kaut kā tā. Mēs cīnāmies, dzīvojam tālāk," sacīja modele.