Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO. Traģēdija hokeja spēles laikā: Edam Džonsonam pretinieks ar slidu trāpa pa kaklu

© SCANPIX

Lielbritānijā pēc hokeja spēles laikā gūta savainojuma miris savulaik Pitsburgas "Penguins" rindās spēlējušais amerikāņu uzbrucējs Edams Džonsons, svētdien paziņoja viņa pārstāvētā Notingemas "Panthers" komanda.

Sestdien Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35.minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Džonsonam pa kaklu. Džonsonam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, raksta aģentūra LETA.

""Panthers" un Šefīldas "Steelers" spēle 8000 skatītāju klātbūtnē tika pārtraukta otrajā trešdaļā. 29 gadus vecajam Džonsonam pirmo palīdzību uz ledus sniedza paramediķi un ātrā palīdzība cietušo vēlāk nogādāja slimnīcā Šefīldā, kur viņš nomira", vēsta LSM.lv

Svētdien "Panthers" paziņoja par 29 gadus vecā hokejista nāvi.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Džonsons Pitsburgas "Penguins" komandā aizvadīja kopumā 13 spēles, lielākoties spēlējot fārmklubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Penguins" sistēmā viņš spēlēja kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

AHL Džonsons spēlēja arī Ontārio "Reign" un Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" komandās, bet Eiropā pārstāvēja "Panthers", Augsburgas "Panther" un Malmes "Redhawks" vienības.