Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Zelenskis atklāj detaļas par pirmo pret viņu vērsto atentāta mēģinājumu 2022. gada pavasarī

© Scanpix

Ukrainas prezidents Zelenskis nevar nosaukt precīzu pret viņu vērstu atentāta mēģinājumu skaitu kopš Krievijas Federcijas armijas iebrukuma Ukrainā, taču vienmēr atmiņā paliek pati pirmā reize, viņš stāsta britu izdevumam “The Sun”.

“Ikreiz, kad kaut kas notiek pirmo reizi, jūs nezināt, ko darīt. Un pēc pirmās reizes tas vairs nav tik biedējoši, un jūs zināt, kam jābūt gatavam,” tā Ukrainas prezidents raksturoja pret sevi vērstos slepkavības mēģinājumus.

Gandrīz pirmajā dienā pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā Krievijas speciālo spēku virsniekiem bija paredzēts nolaisties ar izpletņiem Kijivā, lai iznīcinātu Zelenski. Zelenska miesassargi viņa birojā no saplākšņa gabaliem izveidoja sava veida barikādes, visi tuvākie Ukrainas prezidenta palīgi saņēma šaujamieročus un bruņuvestes.

Kad Rietumu līderi sāka piedāvāt Zelenskim slepus pamest Ukrainu, lai viņš atrastos drošā vietā, Ukrainas prezidents pateica leģendāro frāzi, ka viņam vajadzīga munīcija, nevis “ceļojums” uz citu valsti.

Pēc kāda laika Zeļenskis izgāja no sava biroja, lai Kijivas ielās uzņemtu patriotisku video, kurā redzams, ka viņš atrodas valstī un nekur nav aizbēdzis.

“Pat pēc gandrīz divu gadus ilgā kara Putins nav atteicies no sava sākotnējā plāna - “novākt” Zelenski. Taču, iespējams, tas tiks darīts nevis fiziski, bet gan politiski, organizējot “Maidan-3”,” sacīja Ukrainas prezidents.