Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā eksperti novēro "galējas nabadzības pazīmi"

© Scanpix

Krievijas reģionos parādās liecības par galēju nabadzību, raksta dialog.ua.

Krievijā iedzīvotāju nabadzība paslielinās ekonomiskās situācijas pasliktināšanās dēļ - emuāru autors un ekonomikas analītiķis Anatolijs Ņesmijans atzīmē, ka Krievijas Federācijas teritorijā ir fiksēta jauna cilvēku galējas nabadzības pazīme, viņš raksta savā Telegram kanālā.

Komentējot informāciju, ka Krievijā augsto cenu dēļ olas sāk tirgot atsevišķi jeb gabalos, viņš raksta: "Olas, kuras varam nopirkt pa vienai, liecina par cilvēku galēju nabadzību. Jums jāsaprot, ka olas ir ne tikai kulinārijas sastāvdaļa, bet arī galvenais olbaltumvielu avots nabadzīgākajiem cilvēkiem, kuri nevar atļauties gaļu. Vēl viena līdzīga ziņa ir kviešu un rudzu maizes cenu kāpums, neskatoties uz graudu pārpilnību vietējā tirgū.”

Pēc eksperta domām, pārtikas pamatproduktu cenu kāpums ir nopietns trieciens nabadzīgākajiem Krievijas iedzīvotāju slāņiem, kuru skaits Krievijas Federācijā tiek lēsts vairākos miljonos cilvēku.

"Tas viss galvenokārt skar nabadzīgākos iedzīvotāju slāņus, kuri valstī, pēc oficiālajiem aprēķiniem, ir aptuveni 12 procenti, bet patiesībā - ne mazāk kā 40,” atzīmē eksperts.