Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Vai Krievijas armija atkal dosies uz Kijivu? Ukrainas izlūkdienesta virsnieks nācis klajā ar negaidītu paziņojumu

© Scanpix

Krievijas Federācijas armija varētu atkal doties uz Kijivu, un ukraiņiem jābūt gataviem šādam scenārijam, raksta unian.net.

"Var cīnīties dažādos veidos un būt noderīgs arī armijai. Katram ir jābūt noteiktām prasmēm, kas noderēs armijā. Jo mēs nezinām, kāda situācija frontē būt rīt. Mēs nezinām, vai viņi atkal tuvosies Kijivas robežām. Tas arī šodien diemžēl ir iespējams. Ja mūsējie nebūs gatavi šādiem notikumiem, tad būs tāds rezultāts, ka mēs redzējām Bučā,” sacīja Ukrainas izlūkdienesta virsnieks Aleksandrs Ņemkovs.

Viņaprāt, vīriešiem ir jābūt gataviem tikt izsauktiem uz fronti. Vienlaikus militārists uzsvēra, ka ikvienam ir jāiemācās, piemēram, rīkoties ar ieročiem un jāiziet pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas kursi.

"Absolūti katram cilvēkam, manuprāt, ir jābūt zināmām ieroču lietošanas prasmēm. Arī sievietēm tas nenāks par ļaunu, tur nav nekā grūta. Te nav vajadzīgas divas vai četras augstākās izglītības. Kaut kādas pirmās palīdzības sniegšanas prasmes, elementāras lietas, kas cilvēkam būtu jāzina. Vīriešiem ir jābūt gataviem, ka viņiem kādreiz būs kāds jāaizvieto arī frontē. Varbūt tas nenotiks, bet tas ir iespējams," atzīmēja izlūkdienests.