Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Īlons Masks vairs nav bagātākais cilvēks pasaulē. Kāpēc tā?

© Pixabay.com

Pasaulē atkal izmaiņas bagātāko līderu sarakstā - kurš ir apsteidzi Īlonu Masku kā pasaules bagātāko cilvēku? Raksta euronews.com.

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) vadītājs Bernards Arno pretendējis uz pasaules bagātākā cilvēka titulu, apsteidzot Teslas īpašnieku Īlonu Masku.

Saskaņā ar jaunāko Forbes "Reāllaika miljardieru sarakstu", Arno neto vērtība šobrīd ir 207,6 miljardu dolāru (191,5 miljardu eiro), kas pārsniedz Maska 204,7 miljardus dolāru (188,74 miljardus eiro).

Arno pagājušajā nedēļā piedzīvoja ārkārtēju bagātības pieaugumu, viņa tīrajai vērtībai piektdien tikai vienas dienas laikā pieaugot par 22,7 miljardiem ASV dolāru (20,9 miljardiem eiro), kas ir ievērojams pieaugums par 12,3%. Pretstatā tam, Īlona Maska bagātība iepriekšējā dienā kritās par 18 miljardiem dolāru (16,6 miljardiem eiro), kas iezīmē viņa tīrās vērtības samazināšanos par 8,1%.

Arno vadītā luksusa preču lielvara LVMH ziņoja par rekordlielu peļņu 2023. gadā -

konglomerāta darbība visā tā prestižajā zīmolu portfelī, kurā ietilpst tādi slaveni vārdi kā Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi un Tiffany & Co., piedzīvoja ievērojamu ieņēmumu pieaugumu, sasniedzot iespaidīgus 86,2 miljardus eiro visa gada garumā.

Tas ir būtisks pieaugums par 13% salīdzinājumā ar 2022. gada rādītājiem, ievērojami pārsniedzot analītiķu prognozētos 85,74 miljardus eiro.

Lielākais ieņēmumu pieaugums LVMH grupā bija vērojams selektīvās mazumtirdzniecības sektorā, kas, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, piedzīvoja ievērojamu pieaugumu par 25%.

Franču miljardieris pauda cerības, ka 2024. gads būs iedvesmojošs un izcils, izceļot LVMH dalību Parīzes 2024. gada olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs.

Pozitīvais noskaņojums ap LVMH atspoguļojās tās akciju tirgus darbībā - akciju vērtība pēc paziņojuma pieauga par 12,81%, sasniedzot 773,10 eiro. Šis ievērojamais pieaugums bija lielākais vienas dienas lēciens kopš 2008. gada oktobra, virzot Arno uz pasaules bagātības reitinga virsotni.

Šī bagātības vienādojuma otrā pusē ir Īlona Maska Tesla. Elektrisko transportlīdzekļu gigants ziņoja par nelielu 3,5% ieņēmumu pieaugumu 2023. gada ceturtajā ceturksnī, sasniedzot 25,2 miljardus ASV dolāru (23,2 miljardus eiro), un gada ieņēmumus 96,8 miljardu eiro (89,3 miljardu eiro) apmērā, kas ir par 15% vairāk nekā 2022. gadā.

Tomēr Tesla bruto peļņa piedzīvoja ievērojamu 15,3% kritumu līdz 17,66 miljardiem ASV dolāru. Neskatoties uz to, ka Tesla tīrie ienākumi strauji pieauga līdz 7,93 miljardiem ASV dolāru (7,3 miljardiem eiro), kas iezīmē būtisku pieaugumu par 115%, šo izcilo sniegumu lielā mērā noteica vienreizējs nodokļu atvieglojums 5,75 miljardu ASV dolāru apmērā.

Raugoties nākotnē, Tesla piedāvāja piesardzīgu perspektīvu 2024. gadam, paredzot "izaicinošu" gadu pasaules automobiļu rūpniecībai - šī perspektīva pamudināja vairākus Volstrītas analītiķus pārskatīt savas cerības uz Tesla, kā rezultātā tika pazemināta akciju vērtība.

Pēc peļņas publiskošanas Tesla akcijas samazinājās par 12%, veicinot Īlona Maska nokāpšanu uz otro vietu starp pasaules bagātākajiem cilvēkiem.