Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas militārajā vadībā vēl pārmaiņas

© Depositphotos

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nomainījis arī Bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieku, kā arī iecelts jauns aizsardzības ministra pirmais vietnieks.

Zelenskis piektdien iecēla ģenerālmajoru Anatoliju Barhileviču, kurš pēdējos četrus mēnešus vadīja Teritoriālās aizsardzības spēkus, armijas ģenerālštāba priekšnieka amatā, nomainot Serhiju Šaptalu.

Sestdien Barhileviču ar iecelšanu jaunajā amatā apsveica arī šonedēļ amatā ieceltais Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.

"Plecu pie pleca mēs cīnījāmies Kijivas apgabalā un kopā turpinājām aizstāvēt valsti austrumos. Viņš bija uzticams karaspēka operatīvi stratēģiskās grupas "Hortica" štāba priekšnieks. Esmu pārliecināts, ka viņa zināšanas un pieredze būs svarīgs faktors mūsu uzvarā!" platformā "Telegram" rakstīja Sirskis.

8.februārī Zelenskis paziņoja, ka Ukrainas Bruņoto spēku vadību pārņems jauna komanda. Līdzšinēja armijas virspavēlnieka Valērija Zalužnija vietā tika iecelts Sirskis.

Zelenska vērtējumā, 2024.gads var būt Ukrainai veiksmīgs tikai tad, ja iedarbīgi tiks mainīts aizsardzības pamats.

Sestdien tika paziņots, ka pārejas uz citu amatu dēļ darbu atstāj aizsardzības ministra pirmais vietnieks Oleksandrs Pavļuks.

2022.gada martā Pavļuku iecēla par Kijivas apgabala kara administrācijas vadītāju ar uzdevumu aizsargāt Ukrainas galvaspilsētu no Krievijas iebrukuma. Pēc diviem mēnešiem viņu no šī amata atcēla un iecēla par toreizējā aizsardzības ministra Oleksija Rezņikova vietnieku.

Šonedēļ Ukrainas medijos izskanēja, ka Pavļuks kļūs par jauno sauszemes spēku komandieri, nomainot Sirski.