Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Neskatoties uz atšķirīgiem vienokļiem Ukrainas jautājumā, Makrons noliedz domstarpības ar Šolcu

© Pexels

eskatoties uz nesenajām domstarpībām Ukrainas jautājumā, Francijas prezidents Emanuels Makrons neuzskata, ka starp viņu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu pastāvētu kādas pretišķības, ja neskaita abu politiķu stila atšķirības.

"Starp mani un kancleru nekad nav bijis nekādu konfliktu. Mērķu un situācijas vērtējuma ziņā mums ir daudz kopīgā," laikrakstā "Le Parisien" publicētajā intervijā izteicies Makrons.

"Atšķiras vienīgi to interpretācijas veids, jo atšķirīgas ir mūsu valstu stratēģiskās kultūras," piebildis Elizejas pils saimnieks.

Makrons piektdien Berlīnē tikās ar Šolcu un Polijas premjerministru Donaldu Tusku, lai apspriestu situāciju Ukrainā.

Trīs nedēļas iepriekš Francijas prezidents izteicās, ka nevajadzētu izslēgt iespēju nosūtīt uz Ukrainu sauszemes spēkus.

Šolcs uz to reaģēja, vairākkārt uzsverot, ka viņš nesūtīs uz Ukrainu vācu karavīrus, un tāpēc Makrons uzaicināja Vācijas kancleru tikties, lai pārrunātu šo jautājumu.

Tomēr arī pēc tikšanās Elizejas pils saimnieks turpina uzstāt, ka var rasties nepieciešamība uz Ukrainu sūtīt sabiedroto karavīrus.

"Iespējams kādā brīdī, lai gan to nevēlos un es to neiniciēšu, būs nepieciešams veikt operācijas kaujas laukā, (..) lai stātos pretī Krievijas spēkiem," atzinis Makrons.

"Mūsu pienākums ir gatavoties visiem scenārijiem," piebildis prezidents, uzsverot, ka dažu šādu scenāriju gadījumā katram, kas to spēs, būs jāuzņemas sava atbildība.

Viņš norādījis, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins "kultivē baiļu diskursu".

"Mēs nedrīkstam ļauties iebiedēšanai, jo mums nav darīšana ar lielvaru," uzsvēris Makrons.