Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Atklāts, cik ilgi vēl Ukraina varēs pretoties Krievijas agresijai

© depositphotos.com

Ukraina ir spējīga pretoties Krievijas militārajai agresijai 2-3-5 gadus, ja valsts pāriet uz totālu aizsardzību. Tajā pašā laikā jautājums par militāro operāciju ilgumu ir cieši saistīts ar Rietumu partneru atbalsta līmeni un valsts iekšējiem resursiem. Par to intervijā izdevumam Ukrajinska Pravda sacija ATO veterāns un labdarības fonda "Повернись живим" pārstāvis Tarass Čmuts.

Viņš atzīmē, ka pašreizējā ekonomiskā situācija un sabiedrības mobilizācija ir galvenie faktori valsts spējā saglabāt aizsardzību.

"Rietumu pasaule ir atšķirīga - ir valstis, kas mūs ļoti atbalsta, un ir valstis, kas nedara pietiekami daudz, bet var darīt vairāk," sacīja Čmuts.

Čmuts stāstīja arī par fonda līdzekļu piesaistes pašreizējo stāvokli, raksturojot situāciju kā nelabvēlīgu. Viņaprāt, tas saistīts ar ekonomiskajām grūtībām un strādājošo iedzīvotāju aizplūšanu.

Sarunā tika skartas arī iespējamās sarunas par konflikta izbeigšanu un kara “iesaldēšanas” iespējamību. Čmuts pauda viedokli, ka sarunas jāsāk no spēcīgām pozīcijām, taču īpaši sarežģītu šo uzdevumu padara pašreizējā dinamika frontē un ienaidnieka pozīciju nostiprināšanās.

"Mums vajadzētu sākt sarunas no spēcīgas pozīcijas," piebilda Čmuts.

Čmuts arī pauda viedokli, ka karš Ukrainā varētu beigties bez sarunām, ja Ukrainas militārpersonas nogalinās 150 miljonus krievu.