Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas polittehnologs nosauc Putina "līdzzinātājus", kurus drīzumā mēģināšot likvidēt

© SCANPIX/AP

Ukrainas potittehnologs Tarass Berezovecs nosaucis Putina tuvākos "līdzzinātājus", kurus Krievijas Federālais drošības dienests drīzumā mēģinās likvidēt.

Polittehnologs Tarass Berezovecs skaidroja, kas šobrīd notiek Krievijas elites iekšienē un kas aiz tā stāv.

Tarass Berezovecs komentēja Krievijas Federācijas aizsardzības ministra vietnieka Timura Ivanova aizturēšanu: “Par dažiem niecīgiem miljoniem rubļu jeb 500 miljoniem rubļu aizsardzības ministra vietnieku, īpaši tuvu personu “imperatoram” un pašam Sergejam Šoigu protams, ka neviens neaizturētu, bet par nodevību - tā ir cita lieta. Un tad Putins no sava bunkura deva komandu “uzlaist visus suņus” Timuram Ivanovam, kurš ilgu laiku kaitināja daudzas Krievijas amatpersonas”.

Ukrainas bruņoto spēku virsnieks pastāstīja, kā Timura Ivanova apsūdzība ietekmēs citas Krievijas amatpersonas no Kremļa priekšnieka tuvākā loka: “Viss šis stāsts ar nodevību vistiešākajā veidā skars visu klanu, tas ir - šajā briesmīgajā cīņā Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) tagad mēģina “nogremdēt” ne tikai “lidmašīnu bāzes kuģi” Sergeju Kužugetoviču Šoigu, bet arī “kaujas kuģus”, kas viņu pavadīja - oligarhus Timčenko un Kovaļčuku, tuvākos diktatora Putina līdzgaitniekus”.

Pēc Berezoveca domām šo triecienu izdarīja neviens cits kā Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, kurš visu laiku “ziņo” Putinam un tagad nolēmis “novākt” Šoigu, tādējādi iegūstot iespēju izvirzīt “savus cilvēkus”