Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Uzbrukumā Eiropas Parlamenta deputātam atzinies nepilngadīgais

© MN

Vācijā svētdien pieteicies policijā nepilngadīgs jaunietis, kas atzinies uzbrukumā Eiropas Parlamenta (EP) deputātam sociāldemokrātam Matiasam Ekem, kurā viņš tika smagi savainots.

17 gadus vecais jaunietis ieradies Drēzdenes policijā un sacījis, ka viņš ir "vainīgais, kurš notrieca zemē Sociāldemokrātiskās partijas politiķi", teikts policijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā Drēzdenē brīdī, kad politiķis izvietoja EP vēlēšanu kampaņas plakātus, viņam uzbruka četru cilvēku grupa.

Pēc uzbrukuma Eke tika nogādāts slimnīcā.

Pēc aculiecinieku teiktā, uzbrucēji bija ģērbušies melnās drēbēs. Tā parasti ģērbjas labējie ekstrēmisti.

Dažas minūtes pirms tam četru cilvēku grupa uzbruka Zaļās partijas kampaņas darbiniekam, kas arī izvietojis vēlēšanu plakātus. 28 gadus vecajam vīrietim sists un sperts, un viņš guvis ievainojumus. Arī šis uzbrukums notika Drēzdenē.

Izmeklētāji uzskata, ka abus uzbrukumus veikuši vieni un tie paši cilvēki, taču pārējie trīs uzbrucēji nav identificēti.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs paziņoja, ka šādi uzbrukumi apdraud demokrātiju.

Kā norādīja sociāldemokrātu Saksijas organizācija, arī citām kampaņas komandām, kas izvietojušas plakātus, izteikti aizvainojumi, bijuši mēģinājumi tās iebiedēt, bet plakāti sabojāti.