Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Zemūdens tunelis, kas savienos divus kontinentus: paziņots īstenošanas datums

© Pixabay.com

Ambiciozā ideja izveidot zemūdens tuneli no Spānijas uz Maroku gaisā virmo jau kopš 1979. gada, un nu tā beidzot var īstenoties, ziņo Euronews.com.

Iniciatīvu izveidot zemūdens dzelzceļa savienojumu starp Eiropu un Āfriku ar sešu miljardu eiro budžetu paredzēts īstenot līdz 2030. gadam. Šo vērienīgo projektu paredzēs īstenot līdza laikam, kad notiks galvenais futbola notikums, - Pasaules kauss, kas norisināsies Marokā, Spānijā un Portugālē.

Ceļošana no Spānijas uz Maroku šodien aizņem tikai pusotru stundu ar lidmašīnu vai deviņas stundas ar prāmi, tomēr jaunais zemūdens tunelis piedāvās alternatīvu un, iespējams, ērtāku maršrutu.

Neskatoties uz vēlmi ieguldīt ievērojamus līdzekļus projektā, faktiskās izmaksas varētu būt daudz lielākas, nekā gaidīts. Marokas Nacionālā jūras šaurumu izpētes uzņēmums pašlaik analizē galvenos projekta aspektus, un, ja būvniecība tiks veiksmīgi pabeigta, paredzams, ka tunelis katru gadu pārvadās vairāk nekā 12 miljonus ceļotāju.

Maroka ar savu unikālo Eiropas un Āfrikas garšu sajaukumu arvien turpina piesaistīt tūristus, piedāvājot viņiem iespēju baudīt burvīgas ainavas un pārsteidzošu kultūru.