Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Militārais eksperts skaidri iezīmē turpmāko Ukrainas kara norisi un tā beigu laiku

© Pixabay.com

Politiskais novērotājs un militārais eksperts Aleksandrs Kovaļenko intervijā Ukrainas YouTube kanālam "News Factory" paudis savu viedokli par laiku, kad Ukrainā beigsies karš, raksta dialog.ua.

"Vai tiešām kāds sagaida, ka karš beigsies 2024. gadā? Karš turpināsies vēl ilgi," sacīja militārais eksperts.

Pēc Kovaļenko domām, ja ņemam vērā situāciju ar Krievijas militāri rūpniecisko kompleksu un palīdzību Ukrainai vismaz tādā līmenī, kādā šogad to sniegs ASV, karš varētu ilgt vēl vismaz divus līdz trīs gadus.

"Taču Krievija šobrīd nav tik efektīva kā 2022. gadā," uzsvēra analītiķis.

"Aplūkosim kā piemēru kādu faktu - 2022. gadā. Krievijas artilērija izšāva 80 000 patronu dienā un strauji virzījās uz priekšu, ieņemot apgabalus.

2024. gadā tās ir 10 000 patronu dienā, viņi ieņem Avdīvku jau piecus mēnešus, un joprojām cenšas iegūt ciematus, nevis pilsētas.”

Pēc militārā eksperta domām, pēc pusotra gada karadarbības intensitāte samazināsies vēl vairāk - Krievijas armijai būs vairāk cilvēkresursu un mazāk mehanizēto resursu, iespējams, pat mazāk šāviņu dienā - tas viss ir atkarīgs no Irānas un KTDR piedāvājuma faktora.

Tomēr eksperts uzsver, ka kopējais kaujas spēju līmenis noteikti samazināsies, jo Krievijā arvien vairāk tehnikas nāk no padomju stila noliktavām un uzglabāšanas centriem, turklāt to remonts prasīs arvien lielākas izmaksas.