Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Valdība iepazinusies ar plānoto 70 elektromobiļu uzlādes staciju piegādes iepirkumu

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Valdība šodien iepazinās ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) plānoto iepirkumu par 70 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu.

Iepirkums tiks īstenots Eiropas reģionālās attīstības fonda projektā ''Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana''. Plānotais līguma darbības termiņš - pieci gadi, kas tostarp ietver iekārtu uzturēšanu.

Pirmās stacijas varētu parādīties ne agrāk kā nākamā gada 1.septembrī. Vienlaikus pasūtītājs paturēs tiesības staciju skaitu samazināt par septiņām.

Atbilstoši nosacījumiem elektromobiļu ātrās uzlādes stacija paredzēta elektromobiļu gaitas akumulatoru uzlādei. Iekārta nodrošina divus līdzstrāvas uzlādes veidus ar CCS (Combo 2) un ''CHAdeMO'' tipa kontaktdakšām un vismaz vienu maiņstrāvas 43 kilovatu uzlādi ar ''Type2'' tipa kontaktdakšu. Lietotāju identifikācijai tiek izmantotas radiofrekfences identifikācijas kartes, izmantojot iekārtā iebūvētu RFID lasītāju. Iekārtas tiek pieslēgtas uzlādes tīkla vadības sistēmai, izmantojot vienota atvērtā tipa standarta OCPP (vismaz OCPP 1.5 vai jaunāka versija) komunikācijas protokolu. Iekārtas iekšējā atmiņā (whitelist) paredzēta datu uzglabāšanas iespēja, lai nodrošinātu klientu autorizāciju un uzlādi interneta sakaru pārrāvuma gadījumā. Pieslēgums interneta tīklam tiek nodrošināts ar ''Ethernet'' vai vismaz 3G savienojuma palīdzību. Iekārta ir patstāvīgi piestiprināta pie pamata atbilstoši ražotāja paredzētajai montāžas shēmai.

Iekārtas uzlādes kabeļu garumam jābūt vismaz trīs metri, lai nodrošinātu brīvu savienošanu ar transportlīdzekli jebkurā no divām pie iekārtas esošajām standarta izmēra stāvvietām. Iekārtai jānodrošina darbība apkārtējās vides temperatūras robežās no -25°C līdz +45°C.

Konkrēts piedāvājumu iesniegšanas termiņš konkursā vēl nav zināms, bet tas paredzēts janvārī.