Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Sports

Ikšķilietis Alksnis Austrālijā kļūst par pasaules čempionu soļošanā

© sportacentrs.com

Šonedēļ Austrālijas pilsētā Pērtā sākās un līdz 6.novembrim turpināsies pasaules čempionāts vieglatlētikā veterāniem. Priecīgu ziņu no zemeslodes otras puses saņēmuši ikšķilieši – vecuma grupā virs 35 gadiem piecu kilometru soļošanā zelta medaļu un pasaules čempiona titulu izcīnījis viņu novadnieks Andris Alksnis. Tā vēsta portāls osports.lv

Šajā pašā vecuma grupā pasaules čempionātā Alksnis startēja arī pirms gada Francijas pilsētā Lionā, kur viņam izdevās izcīnīt augsto 6.vietu, bet šogad Austrālijā sasniegums pamatīgi uzlabots - ne tikai apliecināts savs viena no favorītiem statuss, bet arī iegūta zelta godalga. Piecus kilometrus garo distanci Andris Pērtā veica 24:22 minūtēs.

Ar savām emocijām sportists dalījies «Facebook» kontā: «Šogad pirmais pasaulē. Zelts. Vienīgais nopietnais teorijā izskatījās spānis, dzīvē tā arī izrādījās. Pirmajā kilometrā viņš no manis aizgāja gandrīz kādus 50 metrus, bet man bija uzdevums iesākt mierīgi, tad tā arī pieturējos pie plāna. Pēc 1.5 km sāku lēnām likt klāt un sapratu, ka spānis ir ņemams. Pēc otrā kilometra biju jau viņu noķēris un stabili iesēdos astē. Viņa temps man bija par lēnu, bet garām negāju, kādus divus apļus sēdēju un kausēju viņu tīri psiholoģiski. Kad līdz finišam bija palikuši seši apļi, aizgāju priekšā un sāku kāpināt tempu. Diezgan strauji atrāvos, un tad mans vienīgais uzdevums bija noturēt šādu ātrumu un finišēt pirmajam. Man izdevās! Kopumā šī bija taktiska sacensība, gan ar sevi, gan ar pretiniekiem.»

Jāpiebilst, ka Andra Alkšņa trenere ir preilēniete Anita Kažemāka, kura kādreiz nodarbojās ar soļošanu un savulaik šajā vieglatlētikas disciplīnā Latvijā bija viena no galvenajām konkurentēm ogrēnietei Agnesei Pastarei, bet tagad pievērsusies garo distanču skriešanai, sevišķi - klasiskajam maratonam, kurā pat izpildīja olimpiskās kvalifikācijas normatīvu.