Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Sion izpērk Uldriķi no RFS

Šajā pēcpusdienā Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis ir oficiāli pārdots Šveices sestajam spēcīgākajam klubam "Sion", sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs.

Pirms aptuveni stundas Latvijas Virslīgas līdere RFS savā Facebook profilā ievietoja paziņojumu par 20 gadus vecā Roberta Uldriķa pāreju uz Šveices "Sion". Kā Sportacentrs.com pastāstīja Usovs, arī tobrīd pāreja gan vēl tomēr nebija notikusi par visiem 100%, jo talantīgajam uzbrucējam vēl bija jāiziet medicīniskās pārbaudes, taču nu gan esot atrisināts arī pēdējais nepieciešamais procents. Arī "Sion" savā mājaslapā darījumu jau ir izziņojusi, apstiprinot, ka parakstīts četru gadu līgums.

"Interese par Robertu bijusi no daudziem klubiem, taču "Sion" bija pirmais, kas atnāca ar reālu un konkrētu piedāvājumu. Tas bija pagājušajā nedēļā. Protams, ļāvām doties Robertam uz klubu, kurā viņš pavadīja vairākas dienas. Mūsu līgumā ar Uldriķi bija iekļauts punkts par konkrētu izpirkuma maksu, kuru "Sion" arī aktivizēja," sacīja Usovs. Summu atklāt gan sporta direktors negribēja, taču portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka tā nebija ļoti augsta - no 100 līdz 150 tūkstošiem eiro. ""Ventspils"? Viņi tikai daudz runājuši par interesi, taču nekāda piedāvājuma mums nav bijis."

"Brīdis, kad pārņem gan skumjas, gan lepnums un prieks reizē," savā "Facebook" profilā raksta RFS. "Šodien ir pienācis tas brīdis, kad diemžēl mums ir jāsaka atā vienam mūsu komandas spēlētājam. Šodien mūsu komandu atstāj viens no talantīgākajiem Latvijas uzbrucējiem Roberts Uldriķis. Robertam piemīt liela pašatdeve, pareizā attieksme pret sportu un dzīvi un, protams, liels talants. Laukumā viņš ir emocionāls cīnītājs, kurš cīnās līdz pēdējam, bet ārpus tā - inteliģents un pat nedaudz kautrīgs jauns cilvēks. Tu esi lielisks futbolists, un Tevi gaida liela un panākumiem pilna futbola nākotne! No visas sirds visas RFS komandas vārdā sakām Tev lielu paldies, ka esi bijis ar mums, un novēlam panākumiem bagātu karjeras turpinājumu. Mēs vienmēr būsim blakus, jo Tu vienmēr būsi daļa no lielās lauvu ģimenes! Lai Tev viss izdodas, Robert!"

Uldriķis šajā sezonā pamatsastāvā uzsācis tikai četras spēles, taču ar septiņiem gūtiem vārtiem ir RFS rezultatīvākais spēlētājs. 2017. gada 12. jūnijā spēlē pret Igauniju Uldriķis piedzīvoja debiju nacionālās izlases sastāvā, bet šajā vasarā Latvijas valstsvienības kreklā guva arī pirmos vārtus, ar precīzu sitienu izceļoties spēlē pret Azerbaidžānu (1:3). Šveices čempionāts startēs jau šonedēļ, un ''Sion'' 22. jūlijā paredzēta spēle savā laukumā pret ''Lugano''. Savukārt rīt "Sion" pārbaudes spēlē tiksies ar Milānas "Inter". Jāpiemin, ka iepriekš vairākus gadus ''Sion'' kluba pamatvārtsargs bija Latvijas izlases pirmais numurs Andris Vaņins. Situācija Cīrihē visdrīzāk nemainīsies, un arī jaunajā sezonā Vaņinam laikam nebūs atvēlēta pirmā numura loma.