Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas pirmajai pretiniecei Dānijai atsaka trīs uzbrucēji no NHL

© Scanpix

Dānijas Hokeja federācija savā mājaslapā paziņoja, ka valstsvienībai pasaules čempionātā Ķelnē nepalīdzēs Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Olivers Bjorkstrans, kā arī Sanhosē "Sharks" uzbrucēji Mikels Bedkers un Janniks Hansens.

22 gadus vecais Olivers Bjorkstrans par atteikumu paziņoja pirms četrām dienām: "Šī man bija gara sezona, jo īpaši, ja ņem vērā agro tās sākumu [olimpiskajā kvalifikācijā] Minskā. Nākamajā sezonā treneris un vadība ar mani 100% rēķinās NHL komandas sakarā, tādēļ man ir jāatpūšas un jāsagatavo ķermenis nākamajai sezonai." Gluži kā savā debijas gadā NHL, arī šosezon Bjorkstrans vairāk maču aizvadīja fārmklubā Amerikas Hokeja līgā, kamēr NHL regulārajā sezonā piedalījās 26 cīņās un sakrāja 13 (6+7) punktus. Stenlija kausā Bjorkstrans piedalījās visās piecās spēlēs (1-4 pret Pitsburgas "Penguins") un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt šorīt izlases ģenerālmenedžeris Kims Pedersens paziņoja par divu Sanhosē "Sharks" uzbrucēju atteikumu: "Mikels Bedkers un Janniks Hansens diemžēl ir atteikuši mūsu uzaicinājumam, bet atbildi vēl gaidām no Frederika Andersena." 27 gadus vecais Bedkers regulārajā sezonā 81 spēlē tika pie 26 (10+16) punktiem, savukārt 31 gadu vecais Hensens, februārī no Vankūveras "Canucks" ticis aizmainīts uz "Sharks", 43 mačos nopelnīja 20 (8+12) punktus. Stenlija kausā "Sharks" sešos mačos piekāpās Edmontonas "Oilers" - Bedkeram četras spēles un divi (1+1) punkti, kamēr Hansenam sešas spēles un viena piespēle.

Gluži kā Bjorkstrans, olimpiskajā kvalifikācijā spēlēja arī Bedkers, Hansens un Andersens, kurš pasaules čempionātos gan nav piedalījies kopš 2012. gada. 27 gadus vecais vārtsargs regulārajā sezonā aizvadīja 66 spēles, atvairīja 91,8% metienu un vidēji ielaida 2,67 ripas. Viņa pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" Stenlija kausā sešos mačos atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu. Atgādinām, ka izlasei atteica arī Vankūveras "Canucks" aizsargs Filips Lārsens, un joprojām vienīgais NHL pārstāvis valstvienībā ir Vinipegas "Jets" uzbrucējs Nikolajs Ēlerss.

Jau ziņojām, ka Dānijas rindas papildināja Vācijas čempions Madss Kristensens, kurš šobrīd ir vienīgais pastiprinājums pirms pēdējām pārbaudes spēlēm Šveicē (trešdien un piektdien). "Jespers Jensens kopā ar "Brynas" vēl spēlē Zviedrijas finālsērijā ["Brynas" ir vadībā ar 3-2 - A.S.], bet Niklass Jensens, būdams Ņujorkas "Rangers" rezervists, iekļuva Stenlija kausa otrajā kārtā," situāciju pirms pasaules čempionāta ieskicēja Pedersens.

Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase pirmo spēli pasaules čempionātā Ķelnē 6. maijā aizvadīs tieši pret Dāniju. Vēl mūsu grupā spēlēs arī Krievija, ASV, Zviedrija, Slovākija, Vācija un Itālija.