Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Par Girgensona dalību pasaules čempionātā pagaidām skaidrības nav

© F64

Jau vēstījām, ka Zemgus Girgensons šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā laukumā vairs nedosies, taču par spēlētāja iespējām pārstāvēt Latvijas valstsvienību maijā gaidāmajā pasaules čempionātā pagaidām skaidrības neesot.

Girgensonam sezonas laikā iekrājušies vairāki mazi savainojumi, turklāt bijis arī neliels smadzeņu satricinājums, bet trešdien hokejistam tika veikta sejas operācija pēc tam, kad Zemgus saņēma triecienu ar ripu pa seju. Aldis Girgensons norādījis, ka Zemgus allaž vēlējies pārstāvēt valstsvienību, tomēr šobrīd nav skaidrības par atveseļošanās procesa ilgumu un kluba nostāju spēlētāja dalībai pasaules čempionātā.

Girgensonam ir spēkā līgums ar "Sabres" uz vēl vienu sezonu par 1,6 miljoniem dolāru. Šajā sezonā Girgensons, kuru "Sabres" 2012. gadā draftēja ar 14. numuru, aizvadīja 71 maču, guva septiņus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

24 gadus vecais Girgensons Latvijas valstsvienības rindās piedalījies četros pasaules čempionātos (2013, 2014, 2016, 2017) un kopumā pasaules čempionātos aizvadījis 25 mačus, izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat Zemgus pārstāvēja Latviju 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos, piecās spēlēs sakrājot divus (1+1) punktus.

Pasaules čempionāts Dānijā sāksies 4. maijā, bet Latvijai pirmā spēle paredzēta 5. datumā, tiekoties ar Norvēģiju.