Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas U-20 hokejistiem zaudējums pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā

© Scanpix

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase otrdien Gēteborgā cieta zaudējumu pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvija ar 2:7 (1:3, 0:3, 1:1) zaudēja ASV.

Latvijas izlasē abus vārtus guva Dans Ločmelis.

Amerikāņi vadībā izvirzījās pēc 91 spēlētas sekundes, Drū Forteskjū no laukuma kreisās puses pāri Deiva Rolova kājsargam raidot ripu vārtu labajā stūrī - 1:0 ASV labā.

Amerikāņi uzbruka biežāk, taču arī Latvijas hokejistiem bija vārtu gūšanas iespējas, pirmās trešdaļas vidū ar metienu no neērto nūjas pusi pa pretinieku vārtu pārliktni trāpot Sandim Vilmanim.

12.minūtē rezultāts tapa 2:0, pēc izcilas aizsarga Sīmusa Keisija piespēles no laukuma labās puses tukšā vārtu stūrī ripu raidot Geibam Pero.

Sešas minūtes un 10 sekundes pirms trešdaļas beigām 1:2 ātrajā uzbrukumā panāca komandas kapteinis Dans Ločmelis, raidot ripu pāri ASV vārtsarga Džeikoba Faulera kājsargam vārtu labajā stūrī.

Tomēr jau 13 sekundes vēlāk Keisijs guva savus otro vārtus mačā, ripai pa ceļam uz vārtiem mainot virzienu un ielidojot vārtos.

25.minūtē Niks Feņenko nopelnīja noraidījumu, un amerikāņiem vajadzēja 33 sekundes, lai vairākumu realizētu. Pēc Aizeka Hovarda piespēles vārtu priekšā Pēteris Bulāns nespēja kavēt Ratgeru Makgrortiju raidīt ripu tukšā vārtu stūrī - 4:1.

Četras minūtes pirms otrā pārtraukuma rezultāts ātrajā uzbrukumā kļuva 5:1, pēc Vila Smita raidījuma ripai pārlecot pāri Rolova kājsargam un ieripojot vārtu labajā stūrī.

21 sekundi pirms pārtraukuma ASV guva sestos vārtus, no tuva attāluma no gaisa vārtos ripu trāpot Pero.

47.minūtē Olivers Mūrs pēc piespēles no aizvārtes raidīja ripu Latvijas izlases vārtos, panākot 7:1.

53.minūtē savus otros vārtus spēlē guva Ločmelis, vairākumā ar māņu kustību laukuma kreisajā pusē uz ledus atstājot pretinieku Deniju Nelsonu un, pavirzoties uz laukuma centru, trāpīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Vārtu guvumā pa rezultatīvai piespēlei nopelnīja Feņenko un Vilmanis.

ASV rindās pa trim rezultativitātes punktiem nopelnīja Pero (2+1) un Keisijs.

Rolovs vārtos atvairīja 34 no 41 metiena, bet pretējā laukuma pusē Faulers tika galā ar 23 metieniem.

Par labāko Latvijas izlases rindās šajā mačā tika atzīts uzbrucējs Rainers Dārziņš un ASV izlasē - Pero.

Savukārt triju Latvijas izlases čempionāta labāko spēlētāju skaitā iekļuva uzbrucēji Ločmelis un Vilmanis, kā arī aizsargs Feņenko.

Jau ziņots, ka otrdien ceturtdaļfinālā Somija papildlaikā ar 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 1:0) pārspēja Slovākiju, bet Čehijas hokejisti ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pieveica Kanādu.

Pēdējā ceturtdaļfinālā otrdien "Frolundaborg" arēnā plkst.20.30 tiksies Zviedrija un Šveice.

Latvijas hokejisti ieņēma ceturto vietu A apakšgrupā, pirmajās trīs spēlēs ar 0:6, 0:10 un 0:4 piekāpjoties attiecīgi Zviedrijai, Kanādai un Somijai. Pēdējā spēlē latvieši ar 6:2 uzvarēja Vāciju un iekļuva ceturtdaļfinālā.

ASV hokejisti uzvarēja visās B apakšgrupas spēlēs - ar 4:1 Norvēģiju, ar 11:3 - Šveici, ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā - Čehiju un ar 10:2 - Slovākiju. Ar sešiem precīziem metieniem amerikāņu uzbrucējs Gevins Brindlijs pēc grupu turnīra bija sacensību labākais vārtu guvējs.

No ASV izlases sastāva gandrīz visi hokejisti ir izvēlēti Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, izņemot divus spēlētājus, uz kuriem komandas tiesības varēs iegūt nākamajā gadā. Vairums hokejistu ikdienā spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) sacensībās.

Latvijas izlases kapteinis šajā čempionātā ir Dans Ločmelis, kurš kopā ar Latvijas pieaugušo valstsvienību šovasar pasaules meistarsacīkstēs izcīnīja bronzas medaļu.

Pirms turnīra Latvijas jaunie hokejisti Zviedrijā aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar 3:4 tika zaudēts Čehijai un ar 6:2 uzvarēta Norvēģija.

Latvijas U-20 izlases sastāvā ir iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Turnīra noteikumi paredz, ka savainotu spēlētāju, kuram trauma vairs neatļauj piedalīties sacensībās, drīkst aizstāt ar citu hokejistu.

Uz Zviedriju Latvijas izlase devās 26 hokejistu sastāvā. Pirms turnīra sākuma izlases sastāvs tika samazināts līdz 25 spēlētājiem, atskaitot uzbrucēju Otto Poļakovu, bet diviem spēlētājiem - aizsargam Elvim Laškovam un uzbrucējam Kristeram Ansonam - paliekot rezervistu statusā.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Meistarsacīkstes Gēteborgā norisinās no 26.decembra līdz 5.janvārim.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Artim Ābolam šajā sezonā asistēja Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

Latvijas izlases sastāvs pasaules junioru čempionātā:

vārtsargi - Deivs Rolovs ("Lone Star Brahmas", NAHL), Aksels Ozols (Šarlotaunas "Islanders", QMJHL), Linards Feldbergs ("HS Rīga");

aizsargi - Niks Feņenko (Bēkomo "Drakkar", QMJHL), Renarts Bērziņš ("Mogo"/LSPA), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Viktors Kurbaka (Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Kristers Urbanovičs (Oulu "Karpat", Somija), Ingus Ločmelis (Fērbenksa "Ice Dogs", NAHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija);

uzbrucēji - Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte, NCAA), Rainers Rullers (Medisonas "Capitols", USHL), Kristofers Krūmiņš (Ņūdžersijas "Hitmen", NAHL), Rodžers Bukarts (Venačī "Wild", WHL), Rainers Dārziņš (Šelefteo AIK, Zviedrija), Sandis Vilmanis (Sarnijas "Sting", OHL), Emīls Veckaktiņš ("Lugano", Šveice), Dāvis Borozinskis (Demoinas "Bucaneers", USHL), Kevins Strādnieks, Rinalds Vutkevičs (abi - "Zemgale"/LLU), Ēriks Mateiko (Sentdžonas "Sea Dogs", QMJHL), Toms Mots (Brno "Kometa", Čehija), Rauls Ozollapa (Pršerovas "Zubr", Čehija).