Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kulakova grēksūdze. Vai iespējams vienlaikus mīlēt bijušo un esošo draudzeni?

Komponists Juris Kulakovs deju lieluzvedumu «Māras zeme» «Daugavas» stadionā vēroja ar bijušo draudzeni Lilitu Saulīti. Savus ziedus par mūzikas radīšanu «Māras zemei» komponists atdāvināja bijušajai draudzenei, pie kuras arī tapis šis dziesmu cikls. Kulakovs apliecina, ka abu starpā vairs nav aizvainojuma, un ir ļoti pateicīgs Lilitai par piecus gadus ilgajām un skaistajām attiecībām. © Ingrīda Punka

Komponists Juris Kulakovs (60) simtgades dziesmu un deju svētku lieluzvedumu «Māras zeme» «Daugavas» stadionā vēroja bijušās draudzenes Lilitas Saulītes kompānijā.

Abi, sēžot tribīnēs, viens otru draudzīgi sildīja, kad uzpūta stiprāks vējš. Savukārt dažas dienas pirms tam svētku gājienu komponists apmeklēja jaunās draudzenes un mūzas, starptautiskās lidostas «Rīga» Komunikācijas vienības vadītājas Lauras Karnītes sabiedrībā. Lai noskaidrotu, kurai no dāmām šobrīd pieder slavenā komponista simpātijas un vai iespējams būt vienlaikus kopā ar divām sievietēm, lūdzām Jurim Kulakovam ieviest skaidrību viņa mīlas dzīvē.

Laiks ar bijušo draudzeni bijis ārkārtīgi jauks

«Saistībā ar deju lieluzvedumu «Māras zeme» viss iesākās pirms diviem gadiem, kad mani uzrunāja Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Tā ir milzīga atbildība, jo pie šīs mūzikas deju svētku lieluzvedumā dejoja visi Latvijas deju kolektīvi, kas tika izvēlēti īpašās atlasēs. Pēdējo skaņdarbu nodevu tikai pērnā gada Ziemassvētkos. «Māras zemes» lieluzveduma trešajā daļā man tika uzticētas sešas dziesmas, un kā septītā tika iekļauta Raimonda Paula «Manai dzimtenei». Pamatā visa gatavošanās šim ierakstam notika pie Lilitas mājās, viņas Rīgas apartamentos un pa vasaru drusciņ arī Līvānos. Es Lilitas dzīvoklī ierīkoju mobilu studiju, ar mikrofonu, portatīvo datoru, studijas monitoriem, austiņām un pastiprinātājiem. Pie mums pa vienam nāca mūziķi, starp tiem arī tādi brīnišķīgi dziedātāji kā Ivars Pētersons un Ieva Akuratere. Es uzdāvināju Lilitai dziesmas «Meitenei» vienīgo eksemplāru, kurā rakstīju nošu partitūru ar roku, kā arī dziesmas ierakstu.

Tāpēc arī gājām kopā uz «Māras zemes» lieluzvedumu, jo visa gatavošanās notika viņas mājās.

Viņa piedzīvoja visus procesus - sacerēšanu, ierakstīšanu un aranžēšanu. Lilita pa dienu bija savā darbā, bet, tā kā mums visi procesi notika pēcpusdienā, viņa dzirdēja, kā es ņemos ar programmēšanas un iespēlēšanas lietām. Mums joprojām ir ļoti cieša draudzība. Nekāda aizvainojumu vairs nav. Ir noticis kā noticis. Bet tas laiks bija ārkārtīgi jauks. Es esmu pateicīgs, ka viņa veltīja man piecus savas dzīves gadus. Arī diezgan daudz viņa mocījās ar manu labi zināmo atkarību. Lilī ir dvēseliska un jauka sieviete. Lilitai ir vācu filologa izglītība un biznesa augstskolā «Turība» iegūts maģistra grāds uzņēmējdarbībā,» savai bijušajai draudzenei pašus siltākos vārdus velta Juris Kulakovs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv