Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Markus Riva izbauda ukraiņu pirti un kaļ plānus, kā paplašināt ietekmi šovbiznesā

Markus Riva izbaudīja adrenalīna pilnu braucienu ar kvadriciklu Karpatu kalnos. Tiesa gan, šajā bildē viņš jau redzams ļaujamies saules stariem un smaidīgi iepozējam. © Ingrīda Bondare

Dziedātājs Markus Riva uz Ukrainu dodas vismaz 20 reizes gadā, bet brauciens uz šo valsti TV3 raidījuma «Zvaigznes ceļo» ietvaros viņam izvērtās kā medusmaize.

Markus Riva sarunā ar »Vakara Ziņām« neslēpj, ka sākotnēji, kad raidījuma veidotāji piedāvājuši doties ceļojumā uz Ukrainu, viņš uz to skatījies skeptiski. «Tā kā esmu Ukrainā tik bieži, domāju, ka, iespējams, nebūs tik interesanti, kā aizbraukt uz kādu citu valsti, piemēram, Portugāli. Taču dzīve salika visu savās vietās un izrādījās, ka došos uz Ukrainas Ļvovas reģionu, kur nekad iepriekš neesmu bijis. Esmu vairākkārt bijis Kijevā, Odesā, Harkovā, Dņeprā un citās pilsētās, bet Ļvovas reģionā vēl nebiju bijis. Tādēļ gala rezultātā biju priecīgs, ka varu iepazīt kaut ko tik tuvu, bet tajā pašā laikā iepriekš neredzētu,» pastāsta dziedātājs.

Pirmā sastapšanās ar Ļvovu Markum sākās kūrortā «Edem Resort». Tā vien šķiet, ka tā varētu būt vienīgā tāda vieta tik tuvu Rīgai! Te ir viss - golfs, vīnogu lauki, stallis, pastaigas, vieta sportošanai, izstāžu zāle un, protams, izcils medicīniskais spa. Lieliska ēdienkarte, atpūta un izcila pasākumu vieta.

Pēc labas atpūtas sākās arī pirmie pārbaudījumi. Esot Ukrainā, noteikti jādodas uz Karpatu kalniem. To platība ir milzīga, un tur norisinājās dziedātāja ekstrēmais izbrauciens ar kvadricikliem. «Tas patiešām bija ekstrēmi un aizraujoši. Man ļoti patika kalnos un pabūt ārpus civilizācijas. Apskatīju lauku mājas ar nelielām saimniecībām. Te dzīvo pieticīgi un vienkārši cilvēki, kuriem neko daudz nevajag, kas priecājas par dzīvi laukos un skaisto apkārtni, parastām lietām un vienkāršām dzīves vērtībām. Šeit redzēju gleznainus skatus, kas mani ļoti iedvesmoja. Protams, arī pats brauciens uz kvadricikla izvērtās iedvesmojoši. Mans opis nodarbojas ar autosportu, un mammas brālis brauc rallijā, kā arī mana mamma ļoti labi vadīja automašīnu, tā ka man tas laikam ir asinīs, ka patīk izbraukt ar sportiskām automašīnām un močiem. Kalnos bija stāvas nogāzes, gar kurām jābrauc, ceļš vietām bija slapjš un dubļains, tādēļ brauciena laikā piedzīvoju ekstrēmas situācijas. Kvadricikls tik tiešām varēja apgāzties un sanākt lielas ziepes. Beigu beigās viss izvērtās veiksmīgi. Var teikt, ka krietni uzpildīju savas adrenalīna rezerves,» stāsta Markus Riva.

Ar īstu ukraiņu pirti un virtuvi dziedātāju sagaidīja Veža Medveža pansija. Kalnu ieskautā un klusuma apburtā pils ļāva pilnībā atlaist bremzes atpūtai. «Es neteiktu, ka ukraiņu pirts ar kaut ko īpaši atšķirtos no krievu vai somu pirts. Taču šī vieta kalnos tik tiešām bija īpaša ar ļoti gleznainu skatu. Nekad iepriekš pirts apmeklējumā nebiju izmēģinājis siltā ūdens vannu. Tas bija gluži kā iesēsties lielā zupas katlā, kas pilns ar dažādām ārstniecības zālītēm, kas augušas dabā. Tas bija lieliski, sēdēt karstā ūdens vannā, skatīties uz egļu galotnēm un izbaudīt saules starus. Pēc siltās vannas iegāju aukstā ūdens baseinā un tad pirtī. Relaksējoši,» atpūtas mirkļus atminas Markus.

Ceļojuma noslēgumā Markus nokļuva arī pašā Ļvovas pilsētā, kur viņa ukraiņu draugi bija centīgi pastrādājuši, lai divās dienās tiktu apskatīts neiespējamais.

Senā pilsēta ar tās vēsturi, pastaiga pa māju jumtiem, pastaiga pa pazemes alām un nokļūšana karameļu valstībā bija iespaidīga!

Ļvovas viesmīlības topā bija restorāna bez oficiantiem apmeklēšana. Restorāns atrodas mājas jumtā, un tur būrīšos dzīvo truši, putni un visi dara ko grib.

Dziedātājam bija ļoti patīkami satikt savus fanus, kas Markusu pazīst ik uz soļa. Vaicājot, vai Markus Riva nav nolēmis pārcelties uz Ukrainu pavisam, viņš atzīst, ka tuvākās nākotnes plānos šādu domu nav apsvēris. «Man jau ir arī savi fani Latvijā un citās valstīs. Šobrīd manas mājas ir Rīgā, kur es uzturos visvairāk salīdzinājumā ar citām valstīm. Loģistika taču ir viegli organizējama. Nav nekādu problēmu no Rīgas lidostas aizlidot uz Ukrainu, Krieviju vai citām valstīm. Man arī Latvijā ir daudz ko darīt, un mans centrālais ofiss ir Rīgā. Tā ka priecājos, ka man dzīve ir devusi šādu iespēju un atvērusi arī iespēju būt Ukrainas tirgū. Šobrīd kaļu plānus, kā vēl vairāk iekarot ukraiņu šovbiznesa tirgu un ko ar to visu darīt,» par savu nākotni aizdomājas Markus Riva.