Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Šlesers: Es skatījos, lielākā daļa zālē bija praktiski aizmiguši, jo viss taču valstī – labi

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Parlamentā ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

NEKO JAUNU NEPATEICA

SKAIDRĪTE ĀBRAMA, «PROGRESĪVIE»:

«Aicinu balsot «pret», jo es uzskatu, ka tas ir ļoti nekoleģiāli - kaut kādā vakara vai nakts aizsegā kaut ko sarunāt. Es nezinu, vai visa koalīcija tā ir saskaņojusi vai kas, nekonsultējoties ar komisijas pārstāvjiem, kurus... Jā, es, opozīcijas pārstāve, vadīju šo darba grupu. Tomēr tas bija jāsaskaņo ar komisiju. Es uzskatu, ka ir jābalso «pret», jo Finanšu ministrijā... kādam pārstāvim pēdējā brīdī kaut kas nav paticis.»

GANDRĪZ OTOLARINGOLOGS

EDMUNDS ZIVTIŅŠ, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Bet mana sāpe ir - par ko? Ieklausieties, lūdzu! Tagad nedaudz uzmanības! Ieklausieties skaitļos, kurus es tūlīt nosaukšu! Tātad mēs runājam par ārējo un iekšējo drošību. Ārējo drošību vairāk vai mazāk, kolēģi, mēs nostiprinājām. Manas domas bija nedaudz citādākas par to, kā tas jādara. Bet kopumā... ausi var pakasīt gan no vienas puses, gan no otras puses - viss ir kārtībā.»

A KO? A NEKO!

AINĀRS ŠLESERS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Pirms kāda brīža šeit uzstājās valsts kontrolieris Irklis. Es skatījos, lielākā daļa zālē bija praktiski aizmiguši, jo viss taču valstī - labi. Valsts kontrolieris varēja atnākt, pateikt: «Labdien! Vai koalīcijai ir kādas pretenzijas? Nav pretenziju. Nu, tad es eju prom.» Ar ko tad nodarbojas Valsts kontrole? (..) A valsts kontrolieris sēž, atnāk kā Kašpirovskis uz šejieni un pasaka, ka viss ir labi. (..) A kāda ir Valsts kontroles funkcija?»

LŪŠU PALDIES

JANA SIMANOVSKA, «PROGRESĪVIE»:

«Manuprāt, it īpaši lūšu ģimenes Valsts kontrolei var būt ļoti pateicīgas, jo, pateicoties Valsts kontroles izpētei, veicot revīziju, tika ievērots, ka Latvijā nepietiekami aizsargā dzīvnieku sugas.»

MAZĀKI UN LIELĀKI PRINCIPI

EDMUNDS CEPURĪTIS, «PROGRESĪVIE»:

«Cienījamie kolēģi! Es laikam sāku iezīmēt... nedaudz tādu iezīmi... Nākot uz tribīni, man tiešām ļoti patīk tie brīži, kad varam parunāt par nedaudz lielākiem principiem.»

SIERS UN VISKIJS

HARIJS ROKPELNIS, ZZS:

«Piemērs. Man ir labs paziņa, kurš ikdienā patērē divus produktus - sieru un viskiju. Pēdējā pusotra gada laikā siera cena ir praktiski dubultojusies. Viskija cena teju nav mainījusies. Un tirgū karalis ir cena, tai skaitā relatīvā cena. Ja siers kļūst relatīvi dārgāks pret viskiju, tad, visticamāk, viskija patēriņš šajā mājsaimniecībā pieaugs.»

ATRADIS, KAD IZSMIET STAMBULAS KONVENCIJU

ALEKSANDRS KIRŠTEINS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Ja Danilāns... dakteris Danilāns saka, ka 40 grami absolūtā spirta vīriešiem un 30... diskriminācija, starp citu, - Stambulas konvencija laikam neļauj tā - sievietēm 30 gramus un vīriešiem 40 gramus, bet mēs jau to varam arī atsauksmē ierakstīt... Stambulas konvencijā... ka vienādi, mēs neatbalstām, ka viņām dod mazāk.»

LABA OŽA

EDGARS ZELDERIS, «PROGRESĪVIE»:

«Priekšsēdētāja biedres kundze! Deputāti! Tāda Gebelsa smaka gaisotnē. Vēsturē tāda persona bija. Tāda maza auguma... bija tāda. (..) Es mēģināšu demokrātiskā veidā šo smaku kliedēt.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas pavasara sesijas septītā sēde 18. maijā; pavasara sesijas sestās sēdes turpinājums 18. maijā