Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rosļikovs un "uzbudinošs kliedziens"

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Parlamentā ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

TEKOŠAS PROBLĒMAS

AINĀRS ŠLESERS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Tā būtībā ir provokācija tikai tādēļ, lai novērstu uzmanību no tekošām problēmām.»

MAN AUSIS IR...

RIHARDS KOLS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Es neesmu kurls! Es neesmu kurls, un arī tagad es neatbildu nevienai konkrētai personai. Man ausis ir, es dzirdu, es neesmu kurls, un līdz ar to es nevaru būt ignorants... uz savām maņām.»

ZIVTIŅŠ PAR DZIMTENES CENU

EDMUNDS ZIVTIŅŠ, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Bet ir viena lieta, ko valsts šobrīd neatmaksā cilvēkiem. Un kas tā ir? Es teiktu - tā ir dzimtenes cena. Pieņemsim, viena lieta ir tas, cik tas tirgū maksā, otra ir šī emocionālā lieta, ka tas cilvēks tur ir dzīvojis visu savu mūžu. Tur dzīvojis viņa tēvs, vectēvs, vecvecvectēvs, vienvārdsakot, dzimta. Un šis morālais aspekts ir ļoti būtisks, un to es arī gribu šodien pateikt, uzsvērt un aicināt, lai jūs padomātu. Tātad runa ir ne tikai par materiālo, bet arī par morāli ētisko pusi, par to, kas... Bet jāatzīst, ka es arī saņēmu no Aizsardzības ministrijas apgalvojumu, ka katrs gadījums tiks izskatīts individuāli un par katru tiks individuāli lemts. Proti, lai cilvēkam tanī brīdī, kad viņam jāatstāj sava dzimtene, pat tad, kad viņam samaksā, - lai viņam nepaliktu rūgtums. Tas izklausās diezgan, es atvainojos, stulbi, jo jautājums ir - cik maksā dzimtene.»

UZBUDINOŠS KLIEDZIENS

ALEKSEJS ROSĻIKOVS, «STABILITĀTEI!»:

«Es vēlētos nedaudz papildināt Zivtiņa kunga pozīciju, nostiprināt to pēc Putras kunga uzbudinošā kliedziena, ka viņš te kaut ko nesaprotot.»

LIEPIŅAS ANEKDOTE

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Un, ziniet, bija tāda... un vēl joprojām ir tāda veca, veca anekdote: kādu viesību laikā īpašniekam liekas, ka viņam ir nozagta zelta karotīte, un, protams, viņš vaino savu viesi, ka tas ir paņēmis šo zelta karotīti. Skaidrs, pēc laika šī zelta karotīte atrodas, bet mājas saimnieks saka: vienalga, viņam ir palicis tāds rūgtums. Situācija it kā ir atrisinājusies, bet rūgtums palicis.»

ALEKSEJS ROSĻIKOVS, «STABILITĀTEI!»:

«Tu tāds nesaturīgs esi. Kas ar tevi? (..) Balansējies, lūdzu, tas ir ļoti svarīgi, balansējies.»

KAD VITENBERGS ŠĻŪKST

VIKTORIJA PLEŠKĀNE, «STABILITĀTEI!»:

«Ja Vitenberga kungs var tikai lepoties ar to, ka viņš var noņemt burtiņus no stacijas termināļa, vai šļūkstēt*(Nav skaidri saklausāms.) lidostā, tas ir slikti. (..) Tāpat kā viņš rādīja, kā viņš šļūkst(Nav skaidri saklausāms.) lidostā vai kā viņš noņem burtiņus, lai nāk arī publiskajā telpā un skaidro, kāpēc Latvijai ir nepieciešams šis projekts.»

*Apvidvārds. Radīt raksturīgu paklusu troksni (piemēram, par ko slapju, no kā tiek spiests šķidrums, arī par šķidrumu, kas tiek virzīts pa ko šauru); atskanēt šādam troksnim (Avots: tezaurs.lv).

KURŠ KOMANDĒ PARĀDI?

SKAIDRĪTE ĀBRAMA, «PROGRESĪVIE»:

«Es varu pateikt no savas pieredzes Konkurences padomē - Satiksmes ministrija vienmēr darīja to, ko teica CSDD. Un CSDD bija orientēts uz milzīgu peļņas gūšanu un katrā ziņā ienākumu palielināšanu. Satiksmes ministrija nekad nav iebildusi pret to, ko dara CSDD.»

BURTISKI SATRICINĀJA

ĢIRTS LAPIŅŠ, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Dārgie kolēģi! Nebiju plānojis runāt, bet Zivtiņa kungs mani burtiski satricināja.»

JĀ, VIKTOR!

EDGARS PUTRA, «APVIENOTAIS SARAKSTS»:

«Jā, Viktor, kad pienāks laiks, es arī kļūšu par lauksaimniecības ministru. Bet var būt, ka tas laiks būs drīz; es nezinu, to neviens nezina.»

JO NĀKOTNI PAREDZĒT IR LEMTS, IR LEMTS

HARIJS ROKPELNIS, ZZS:

«Spēja paredzēt nākotni esot liels lāsts, jo tu zini, kas notiks, bet nekādi nespēj to novērst. (..) Tomēr tā labā ziņa - Saeimai ir spēja mainīt nākotni.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas pavasara sesijas četrpadsmitā sēde 3. gada 15. jūnijā, sešpadsmitā sēde 2023. gada 22. jūnijā