Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rosļikovs. Pietuka Krustiņš nobāl

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Parlamentā ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

MODES ZINĀTĀJS

SĒDES VADĪTĀJS EDVARDS SMILTĒNS, «APVIENOTAIS SARAKSTS»:

«Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā referēs deputāte Līga Kļaviņa - šodien visskaistāk tērptā Saeimas deputāte.»

AU-TO-GRĀ-FU!

AINĀRS ŠLESERS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Un visbeidzot es gribu izmantot iespēju, kamēr vēl nav sākusies amatu pārdale, palūgt Smiltēna kungam (jo viņš bieži dauza ar āmuru, neļauj man runāt) autogrāfu, ņemot vērā, ka jūs tagad hokeja ierindās esat populārs. Es vēlāk atnākšu.»

PIETUKA KRUSTIŅŠ NOBĀL

ALEKSEJS ROSĻIKOVS, «STABILITĀTEI!»:

«Latvijas Republikas prezidents ir dižais tēls, cilvēks, kurš mūs visus vieno, cilvēks, kurš ar saviem vārdiem un konkrētiem darbiem parāda virzienu, kur Latvijai ir strauji jāattīstās, cilvēks, kurš spēj aizsargāt katru no mums neatkarīgi no valodas, izcelsmes, ādas krāsas, reliģijas vai redzējuma, cilvēks, kurš jebkurā momentā būs gatavs stāvēt un krist par mūsu Latvijas neatkarību, kurš nekādā gadījumā neatvērs vaļā mūsu durvis mūsu ienaidniekiem, bet kopā ar mums aizsargās mūsu valsti. Tā ir svarīgākā persona, vismaz manā skatījumā.

Bet diemžēl... mēs skaisti šodien esam ģērbti, visi ir atnākuši ar labu garīgo, bet jau kuro reizi dižā tēla - Latvijas Republikas prezidenta - ievēlēšana ir saistīta ar viltīgumu, ar ietekmi, un tas uz doto momentu sagurdina. Nedrīkst turpināt vēlēt prezidentu, izejot no ietekmes, no spējas nopirkt vai kārdināt.»

TĀPAT PAR SEVI...

MĀRCIS JENCĪTIS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Tāpat arī par sevi... es varu savilkt līdzību nevis baznīcas ruļļos vai sarakstos... bet katru nedēļu no nulles manis sākto draudzi apmeklē tūkstotis cilvēku. Viņu dzīves mainās - atnākot bomzis... viņš kļūst par veiksmīgu uzņēmēju; ar sagrautām dzīvēm... veido ģimenes. Es gandrīz katru otro svētdienu bezmaz vai turu rokās bērnus, kurus svētī, reizēm pat divus bērnus, kad piedzimst dvīņi. Šeit ir runa par motivāciju - tas nozīmē, ka esmu spējis motivēt cilvēkus uz vērtībām, uz sasniegumiem.»

KAUT KĀDI KAROGI

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Visbeidzot, Rinkēviča kungs, visu cieņu jums par to - 2014. gadā jūs iznācāt ārā no skapja (un es runāšu ļoti atklātu valodu) - tiešām visu cieņu! Bet, Rinkēviča kungs, vēl joprojām tagad, 2023. gadā, Latvijas sabiedrība nav gatava... manuprāt, liela daļa Latvijas sabiedrības un it sevišķi tie vēlētāji, kurus es pārstāvu, nav gatavi Latvijas prezidentam, kurš nenesīs pasaulē mūsu tradicionālās ģimenes vērtības.

Bija viens ļoti emocionāls brīdis jums pirms pāris gadiem, kad jūs, iespējams, emociju uzplūdā kopā ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi norāvāt kaut kādu karogu, es teikšu tā. Es nevēlos, lai emociju vai jūsu pārliecības iespaidā drīzumā virs Latvijas prezidenta pils plīvotu vēl kāds cits karogs bez Latvijas karoga.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas pavasara sesijas sešpadsmitā sēde 2023. gada 22. jūnijā, pavasara sesijas desmitā (ārkārtas) sēde 31. maijā