Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

Rutulis bērnībā uz veļas mašīnas grauza "ķieģelīša" garozas

© Crystal Studios

Šonedēļ uz "VZ" un "Crystal Studios" jautājumiem atbild dziedātājs un radio "SWH" ētera personība Normunds Rutulis.

-- Kāda ir Jūsu spilgtākā bērnības dienu atmiņa?

- Gluži kā sapnī, tās pārklāj cita citu un rodas iespaids, ka agrās bērnības notikumus spilgti atcerēties ir sarežģīti. Katrā ziņā pirmais, kas nāk prātā, ir laika posms līdz 5-6 gadu vecumam - Dzirnavu, Valdemāra, Pulkveža Brieža ielas, Viesturdārza, Esplanādes un Bastejkalna rajons. Tad patinot "uz ātro" atgriežos mūsu dzīvoklī. Tur uz veļas mašīnas, kas atradās zem virsdrēbju pakaramā, man patika slēpties "savā mājā" un grauzt "ķieģelīša" garozas.

-- Kāds ir vērtīgākais padoms, ko esat saņēmis?

- Ui, tādu ir daudz, un tie nav tikai cilvēka sacīti. Daudzi dzīves parādīti un daudzi noskaidroti kļūdoties. Tagad pārcilājot šo plauktu, šķiet, ka visvērtīgākos padomus man allaž deva mana vecāmamma, kuru mīļi saucām par Mammiju. Slavenā padomju boļševika teiktais "Mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties!" noder ikkatrā situācijā, attiecināms uz visu, un to man visbiežāk atgādināja arī Mammija.

-- Vai Jums ir veiksmes recepte?

- Receptes laimīgai un veiksmīgai dzīvei kabatā nemētājas. Nezinu, vai kāds, nodzīvojis dzīvi šajā saulē, var tādu nosaukt. Tomēr ir milzum daudz veidu, kā veicināt to, lai veiksme atrod cilvēku. Un šo procesu, katrs risina pēc sava prāta, pārliecības un misijas uz zemes. Vispirms, manuprāt, jāsāk ar godīgu attieksmi pret sevi, līdzcilvēkiem, un pasaulē notiekošo. Tīra sirdsapziņa - tas ir visa pamatā!

-- Kādas 3 vēlēšanās Jūs lūgtu piepildīt Zelta zivtiņai?

- Pēc iespējas ilgāk būt darbaspējīgam, pie veselā saprāta un noderīgam.

-- Ar kādu dzīvnieku Jūs var salīdzināt? Kāpēc?

- Lauvas un skudrulāča krustojums. Mani nevajadzētu raustīt aiz ūsām, bet pēc vaiga esmu līdzīgs skudrulācim.