Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

Melbārdis: Nepārdzīvo, ja kaut kam neesi piemērots

© Crystal Studios

Šonedēļ uz „VZ” un „Crystal Studios” jautājumiem atbild Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis.

-- Kāda ir Jūsu spilgtākā bērnības dienu atmiņa?

- Atmiņu patiesībā ir daudz! Viena no spilgtākajām - ap četriem no rīta ar vectēvu braucām makšķerēt ar laivu ezerā. Tā ir sajūtas un noskaņas atmiņa. Vasaras rīts, kad pamodusies tikai daba un klusums...

-- Kāds ir vērtīgākais padoms, ko esat saņēmis?

- Katrs cilvēks šai pasaulē ir unikāls un neatkārtojams. To vajag apzināties un nepārdzīvot, ja kaut kam neesi piemērots. Katram ir sava vieta.

-- Vai Jums ir veiksmes recepte?

- Jācenšas sevi saprast un izzināt, pieņemt arī rakstura īpašības, kuras pašu sākumā var pārsteigt. Nepārtrauktajā izvēlē, ko piedāvā dzīve, jācenšas būt pēc iespējas godīgākam pret sevi, citādi, kādā jaukā dienā vari atklāt, ka esi dzīvojis svešu dzīvi un atgūt nokavēto var būt ļoti grūti vai neiespējami. Tā man šķiet veiksmes formula - ja būsi mierā ar sevi, būs pašcieņa, pašapziņa un spēja saredzēt izdevības un veiksmi. Veikties var tikai tad, ja zini, ko meklē.

-- Kādas 3 vēlēšanās Jūs lūgtu piepildīt Zelta zivtiņai?

- Ja drīkst - Zelta zivtiņa - problēmu risinājums un neskaitāmu jaunu radītājs. Dari pats, neprasi gatavu, jo diez vai kāds patiesībā zina rezultāta nepieciešamību un apjomu, ja līdz tam nav noiets kaut neliels ceļš.

-- Ar kādu dzīvnieku Jūs var salīdzināt? Kāpēc?

- Domāju, ka ne ar vienu konkrētu. Drīzāk no katra pa druskai, jo profesija tāda!