Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Bizness

"Maxima" veikalu rekonstrukcijā pērn ieguldīti 11,5 miljoni eiro

© Dmitrijs Suļžics/MN

Mazumtirdzniecības tīkls "Maxima Latvija" pagājušajā gadā veikalu rekonstrukcijā un to pielāgošanā jaunajam formātam ieguldījis 11,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pērn turpināts investēt "Maxima" veikalu pielāgošanā vienotajam konceptam, pārveidojot 33 veikalus visā Latvijā, un gadu noslēdzot ar 121 jaunā formāta veikaliem, kuru pārveidē ieguldītās investīcijas pārsniedza piecus miljonus eiro. Šajā gadā "Maxima" plāno pabeigt pāreju uz jauno konceptu lielākajā daļā veikalu.

Tāpat pērn "Maxima" investēja četrus miljonus eiro ikdienas veikalu uzturēšanā un darbinieku vides apstākļu uzlabošanā, pilnveidojot esošo veikalu tehnisko aprīkojumu un tirdzniecības resursus, modernizējot informācijas tehnoloģijas (IT) un programmatūras un pilnveidojot veikalu ēkas un tajās esošās sistēmas, tostarp kondicionēšanas sistēmas un ugunsdrošības ekipējumu.

Pērn rekonstrukcija veikta trijos "Maxima" veikalos Latvijā, tostarp Jelgavā, Rīgā un Valkā, kopumā investējot 2,1 miljonu eiro.

Līdzās tirdzniecības tīkla pilnveidošanai pērn "Maxima" veikusi arī 130 000 eiro investīcijas loģistikas centrā Ķekavas pagastā "Abrās".