Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_downwardEkonomika

Tendence mazumtirgotājiem piemērot vidēji lielāku uzcenojumu Latvijā ražotai pārtikai nav sistemātiska un regulāra, aģentūrai LETA pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).
Vakar, 22:36 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).
Vakar, 19:51 Ziņu aģentūra LETA
Aviosabiedrības "airBaltic" emitēto obligāciju procentu likme ir salīdzinoši augsta, tomēr darījums uzskatāms par šī brīža situācijā izdevīgu un finansējuma piesaiste kompānijai bija kritiski nepieciešama, aģentūrai LETA pavēstīja aptaujātie finanšu eksperti.
Vakar, 18:50 Ziņu aģentūra LETA
Andrejs Ždans ir viena no lielākā Latvijas pārtikas uzņēmuma SIA “Forevers” dibinātājiem un vadītājiem. Uzņēmums tika dibināts 1996.gadā, piedzīvojot gan laikus pirms iestāšanās Eiropas Savienība, gan pēc tam. “Uzņēmuma apgrozījums pērn veidoja 73,19 miljonus eiro. Esam viens no retajiem ražotājiem Latvijā, kuram ir savs veikalu tīkls Latvijā ar 100 mūsu produkcijas tirdzniecības vietām, kā arī esam pašu kapitāla uzņēmums, par spīti visiem tirgus pārbaudījumiem,” norāda Ždans.
Vakar, 11:58 Portāls nra.lv
Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā, otrdienas vakarā tviterī paziņojis satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Uzņēmēji un iedzīvotāji aizvien dzīvo procentu likmju samazināšanas gaidās, pasaules un Baltijas ekonomikas apskatā "Nordic Outlook" norāda "SEB bankas" ekonomisti.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023. gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā martā, salīdzinot ar pagājušā gada trešo mēnesi, palielinājies par 2,8%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Drīza izaugsmes atjaunošanās rūpniecībā nav gaidāma, jo to ietekmē ekonomiskās aktivitātes vājums ārējās tirdzniecības partnervalstīs, aģentūrai LETA pavēstīja banku ekonomisti.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Latvijas nacionālā zāļu apgādes asociācijas (LNZAA), Latvijas farmaceitiskās aprūpes asociācijas un Mazo aptieku asociācijas pārstāvji nosūtījuši vēstuli amatpersonām, paužot bažas par to, ka diskusija ar nozari par zāļu cenu samazināšanu patlaban nenotiek, aģentūrai LETA pauda LNZAA valdes loceklis Jānis Lībķens.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Jāvērtē, vai ar piedāvātajiem grozījumiem parādu piedziņas regulējumā tiešām tiks rasts samērīgs kompromiss starp parādnieka un kreditora interesēm, šodien Saeimas Juridiskās komisijas sēdē sacīja parlamenta Juridiskā biroja pārstāve.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) trešdien, 8.maijā, sāks pieteikumu pieņemšanu inovāciju vaučeru atbalsta programmā, kas sadarbībā ar pētniecības organizācijām ļaus izstrādāt jaunus produktus un tehnoloģijas, sniedzot atbalstu līdz 25 000 eiro produkta vai tehnoloģijas izstrādei, aģentūru LETA informēja LIAA pārstāvji.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu 2,985 miljonu eiro apmērā ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Valdība rīt lems par aprioācijas pārdali, lai atbalstītu papildu valsts budžeta finansējuma piešķiršanu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā 6. atlases kārtas rezerves sarakstā iekļautajiem projektu pieteikumiem. Rezerves sarakstā iekļauto sešu projektu atbalstam 2024. gadā nepieciešams papildu valsts finansējums 2 984 598 eiro apmērā.
6.mai Portāls nra.lv
Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Valsts ieņēmumu dienestā (VID) izveidota vienota digitālā izlūkdatu vide, kas nodrošina Nodokļu un muitas policijas pārvaldes datu apmaiņu ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra datubāzēm, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Cik sarežģīti TEC no gāzes pārkārtot uz ūdeņradi; kur tiks ražots ūdeņradis un vai tas ir sprādzienbīstams; kādēļ mums tik ļoti jāsatraucas par zaļo dzīvesveidu; vai iespējams kliedēt sabiedrības bažas par vēja parku blaknēm saistībā ar  putniem, meža zvēriem, izmaiņām ainavā un mirgošanu, kuru rada rotora spārni; vai attapīgi uzņēmēji nesāks pirkt zemesgabalus tuvu ierīkojamajām vēja turbīnām – par šiem un citiem jautājumiem TV intervijas turpinājums ciklā “Nra.lv sarunas” ar “Latvenergo” attīstības direktori Ilviju Boreiko. 
6.mai Andra Ozola
Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.
5.mai Ziņu aģentūra LETA
AS "Pasažieru vilciens" (PV) aicina noteikt izņēmumu likumprojektā par Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes preču un pakalpojumu izslēgšanu no iepirkumiem, jo PV izmantotie vecie elektrovilcieni un dīzeļvilcieni projektēti un būvēti bijušās Padomju Savienības laikā, tāpēc lielu daļu rezerves daļu nav iespējams aizstāt ar Eiropas Savienības (ES) ražotām rezerves daļām.
5.mai Ziņu aģentūra LETA
Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.
5.mai Ziņu aģentūra LETA