Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: NeimoM – “Mēnessgaismas”

© Publicitātes foto

Pirms kādiem pieciem gadiem alternatīvā roka grupa “NeimoM” atzīmējās ar gluži jauku un perspektīvu debijas albumu “Juku gadi”, taču pēc tam kaut kur nozuda. Nu šī četrotne atgriezusies (vai varbūt nekur arī nebija pazudusi), turklāt tādā pat sastāvā - Mārtiņš Neimanis (vokāls, ģitāra, taustiņi), Jānis Kašs (ģitāra), Sandis Elsts (basģitāra) un Ansis Mežsargs (bungas).

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka šī atgriešanās ir visai nosacīta - mūsu priekšā esošais izdevums ir četru dziesmu minialbums jeb EP, kura klausīšanās kopumā aizņems nieka desmit minūtes. Dziesmas ieskaņotas ierakstu studijā “Šmerlis”. “Visnozīmīgākais ir fakts, ka beidzot varam parādīt cilvēkiem, kā mēs patiesībā skanam dzīvajos koncertos, jo šis ieraksts ir ļoti pietuvināts tam. Viss iepriekš klausāmais materiāls, kas atrodams mūzikas straumēšanas vietnēs, krasi atšķiras no dzīvās uzstāšanās - izņemot 2021. gadā izlaisto singlu “All Around Me”,” skaidro grupas līderis Mārtiņš Neimanis.

Atšķirībā no debijas albuma, kurā bija dziesmas angļu un latviešu valodās, šajā EP mūziķi ir nostabilizējušies pie dzimtās valodas - tas priecē.

Arī stilistiski ir rasts vienojošais elements - melodiskais alternatīvais roks ar indī piedevām. Par šo izdevumu kā albumu vai kaut EP runāt ir diezgan nenopietni, drīzāk to varētu uztvert kā četru singlu apkopojumu, no kura jāizceļ dziesma “Kaijas” - to var pilnīgi droši atrādīt arī plašākai auditorijai. “Mēnesgaisma” - arī pieņemams gabals, to pašu var teikt arī par “Zvaigžņu vainagu”. Taču dīvainā kārtā paši “NeimoM” vīri kā savu mīļāko sacerējumu izceļ dziesmu “Sniegpulkstenīši”, kurai tapis arī liriku video, taču tā ir pati slābanākā no visa izdevuma. Turklāt arī Mārtiņa šaubīgais vokāls tajā negatīvā nozīmē izceļas visvairāk - glābj vienīgi ģitārists.

Rezumējot: ja ar šo minialbumu “NeimoM” vienkārši vēlējušies par sevi atgādināt, tad ir OK, bet, ja gribējuši ar to kaut ko parādīt un/vai pierādīt, tad - pacenšaties, puiši, jūs varat labāk!