Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Latviešu mūzikā jauns “cits zēns” - Starins

© Publicitātes foto

Ar singlu “Problēmas” klajā nācis dziedātājs Mārtiņš Starostnieks, kas sevi Latvijas mūzikas industrijā piesaka ar skatuves vārdu Starins.

Starins ir viens no “Rakovskas bērniem” - singls “Problēmas” sarakstīts Agneses Rakovskas mūzikas un izglītības platformā “Zvaigznājs”, kad Starins jeb Mārtiņš ieguva stipendiju konkursā “Ondo.lv Zvaigzne”. Nedaudz popa, nedaudz hiphopa ar uzsvaru uz pēdējo, kaut kas no “Citiem zēniem” solovariantā - aptuveni tā varētu raksturot šo jauno censoni.

“Man bija liels prieks sadarboties ar Agnesi Rakovsku, jo tieši viņa bija tā, kas spēja sniegt godīgu viedokli par šīs dziesmas sākotnējo versiju,” atzīst Mārtiņš. “Diezgan ātri un plūstoši to pabeidzām, lai jau tagad tā nonāktu pie klausītājiem.”

Dziesmas tapšanā galvenokārt piedalījusies pati Agnese un producents Matīss Repsis. Elektriskās ģitāras melodiju ierakstīt palīdzējis Gustavs Krastiņš, bungu partiju iespēlējis Jakovs Šaldovs, bet vokālajās partijās dzirdama arī vēl vienas “Zvaigznāja” skolu izgājušās audzēknes Paulas Dunderes balss.

“Katram no mums ir kādas problēmas, ar kurām saskaramies, bet vienmēr ir vērts atcerēties, ka tās spēj sniegt arī ko labu. Piemēram, manas dzīves situācijas ir sniegušas iespēju sarakstīt šo dziesmu. Iesaku to noklausīties, jo tai ir interesants un pozitīvs piedziedājums, kā arī komiski vārdi,” savu singlu reklamē Starins.

Ja par dzīvi ārpus šī singla (un “Zvaigznāja”), tad var pieminēt to, ka Mārtiņš ir piedalījies vairākos sitaminstrumentālistu konkursos - gan Latvijā, gan Eiropā. Ikdienā viņš mācās Emīla Dārziņa mūzikas skolā un veido pats savu mūziku.