Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pirmoreiz Latvijā uzstāsies īru postpanki “Fontaines D.C.”

© Publicitātes foto

Viena no skaļākajām un karstākajām šī brīža postpanka koncertgrupām beidzot uzstāsies arī Rīgā - īru “Fontaines D.C.” 15. jūnijā kāps uz koncertzāles “Palladium” skatuves dēļiem. Biļetes pārdošanā no piektdienas, 9. februāra, plkst. 12.00.

Pirms desmit gadiem Dublinā izveidotās grupas “Fontaines D.C.” evolūcija bijusi
strauja, spēcīga un pārliecinoša. Ironiski paziņojot “Mēs būsim lieli!”, grupa sevi
pieteica skaļi, un, ja kādreiz viņus muzikāli salīdzināja ar tādām grupām kā “Idles” un “Yard Act”, tad šodien jau tās ir tādas grupas kā “Iceage” un “Horrors” - ar katru nākamo albumu muzikālās robežas tiek paplašinātas.

Grupas sastāvā ir pieci vīri - Grian Chatten, Conor Deegan III, Conor Curley,
Carlos O'Connell un Tom Coll, kuru iepazinušies, apmeklējot Dublinas mūzikas koledžu. Savu pirmo turneju viņi organizēja 2017. gadā pēc pirmā debijas singla “Hurricane Laughter” izdošanas, un koncertos šie īri bija tik nevaldāmi, ka viņu reputācija un popularitāte pēc tās strauji pieauga. Ierakstu jomā “Fontaines D.C.” debitēja 2019. gadā ar albumu “Dogrel” un ātri guva starptautiskus panākumus, attīstot savu skanējumu ar nu jau trīs izdotiem albumiem (vēl “A Heroes Death”, 2020 un “Skinty Fia”, 2022), kurus iekļauto skaņu materiālu dzirdēsim arī Rīgas koncertā.