Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gatavojoties 50 gadu jubilejas koncerttūrei, "Credo" ieraksta jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

No maija vidus leģendārā grupa “Credo” dosies vērienīgā koncerttūrē “Lido!”, kura būs veltīta grupas 50 gadu jubilejai un norisināsies Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēs un koncertzālēs.

Atzīmējot jubilejas faktu un gaidāmās tūres priekšnojautās, “Credo” ierakstījuši Gunta Veita dziesmu ar Guntara Rača tekstu “Mēs svinam”, kurai tapis arī videoklips.

“Reizēm mēs aizmirstam priecāties un svinēt, bet tas mums ļoti patīk, tādēļ aicinām draugus un skatītājus svinēt dzīvi! Grupas piecdesmit gadu jubileja, manuprāt, ir labs iemesls šādām svinībām,” prāto grupas līderis Guntis Veits.

Koncertos skanēs grupas visu laiku populārākās dziesmas un, protams, arī jaunāki skaņdarbi: «Meitene ar kallu ziediem», «Disnejlenda», «Neko nevar skaidri zināt», «Tur aiz mākoņiem ir saule», «Ziņģe par bailēm», «Lai!», «Kad nekas nav palicis tevī» u.c. Tajos piedalīsies gan grupas pamatsastāvs (Guntis Veits - balss, ģitāra), Armands Alksnis - ģitāra), Aivars Vīksna - basģitāra un Gundars Lintiņš - bungas), gan īpašie viesi - aktrise Lelde Dreimane, dziedātājas Sandija Vīgante, Liene Šomase un Aija Andrejeva, grupas bijušais dalībnieks Valdis Skujiņš u.c. Skanējumu papildinās arī daiļvokāls vai piebalsis (jeb fona vokāls) - skatuviski pievilcīgās, temperamentīgās un talantīgās dziedātājas Inta Gudovska un Olga Stare.

Trijos grupas jubilejas koncertos ar īpašu programmu piedalīsies Liepājas Kamerorķestris: 18. maijā Jelgavas brīvdabas koncertzālē «Mītava» Pasta salā, 25. maijā Liepājas koncertdārzā «Pūt, vējiņi!» un koncertā 1. augustā Dzintaru koncertzālē. «Katrā pilsētā koncerta programma un viesu sastāvs atšķirsies, tāpēc, ja vēlaties to visu redzēt un dzirdēt klātienē, iesakām nākt uz vairākiem koncertiem,» aicina Guntis Veits.