Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Atklāj grafikas festivālu

PARADOKSI UN PRETĒJĪBAS. Festivāla rīkotāji cer, ka mākslas darbi atklās ne vien grafikas iespējas, bet arī rosinās domāt skatītājus. Attēlā Gundegas Evelones darbs no cikla Pārciest Latvijai 100 © Publicitātes foto

Šodien, 20. jūlijā, Rīgā atklāj Starptautisko grafikas festivālu Printmaking In. Tajā astoņās izstādēs iepazīstinās ar pašmāju, Baltijas un Ziemeļvalstu mākslinieku daiļradi. Mākslas darbi demonstrēs gan dažādas grafikas tehnikas, gan pārkāps grafikas medija robežas.

Festivālam dots moto Heavens’ Underground, aicinot domāt par paradoksiem un pretējībām, kas ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Atbilstoši tēmai izvēlētas arī izstāžu vietas - neordināras vai alternatīvas mākslas telpas - no bibliotēkas pagrabstāva līdz Mākslinieku nama augšējam stāvam un dzelzceļa stacijas tunelim. Festivāla pirmo izstādi Stikla kalns atklās pulksten 12 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Pulksten 16 tiks atvērta norvēģu mākslinieku izstāde Kamergalerijā Latvijas Mākslinieku savienības 5. stāvā, Pulksten 17 atvērs Heavens’ Underground dzelzceļa tunelī starp Satekles un Turgeņeva ielu, bet pulksten 18 Micēlijā (Marijas iela 13) izstādi Kuti kuš!