Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Kultūra

Par godu simtgadei atklās izstādi "Kur gūšu Latvijas spēku?"

© F64

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā šodien plkst.15 tiks atklāta Latvijas valsts simtgadei veltīta izstāde "Kur gūšu Latvijas spēku?".

Izstādē caur četru cilvēku likteņstāstiem tiek atainota Latvijas valsts veidošanās un stiprināšanās, kā arī būtiski notikumi finanšu, kultūras, politikas, veselības un sociālās aprūpes jomās.

Izstādē caur četru cilvēku likteņstāstiem tiek atainota Latvijas valsts veidošanās un stiprināšanās, kā arī būtiski notikumi finanšu, kultūras, politikas, veselības un sociālās aprūpes jomās. Personības, kuru dzīves pēdas ved cauri izstāde ir: Ivande Kaija (1876-1942) - rakstniece, žurnāliste un sabiedriska darbiniece, Mērija Grīnberga (1881-1973) - latviešu tautas daiļamatniecības pētniece un popularizētāja, Klāra Kalniņa (1874-1964) - politiķe un sieviešu tiesību aizstāve, kā arī Marta Celmiņa (1880-1937) - žēlsirdīgā māsa un sabiedriskā darbiniece.

Eksponētie dokumentālie muzeju, arhīva un privāto kolekciju materiāli, kinohroniku kadri, audioieraksti, fotogrāfijas un autentiski priekšmeti sniedz iespēju izzināt, sajust, vizualizēt un saprast Latvijas valsts veidošanas laika ritmu un realitāti, izstādi aprakstīja Lukašēviča.

Izstādes autori ir Agita Ančupāne, Ingrīda Miklāva, Zane Krūmiņa, māksliniece - Antra Augustinoviča, multimediju mākslinieks - Vils Muhametšins. Ekspozīcijā izmantoti materiāli no Latvijas Kara muzeja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Nacionālā Arhīva kinofotofonodokumentu krātuves, Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja, kā arī Initas Dzelmes un Indras Lūkinas privātkolekcijām.