Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Kultūra

Saistībā ar atvadīšanos no Jura Kulakova "Pērkons" izplata paziņojumu

© F64

"Mūsu acis ir aklas, mūsu lūpas ir mēmas, mūsu ausis ir kurlas, mūsu sirdis ir sastingušas akmenī. Meistars ir devies mūžībā rakstīt pārpasaules notis debesīs," vietnē "Facebook" raksta grupa "Pērkons".

"No mūsu mīļā Jura, izcilā latviešu komponista, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka, Līvānu goda pilsoņa atvadīsimies sestdien, 17. februārī, Rīgā, Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā.
Atvadu mirklis sāksies plkst. 9, muzicējot Jura draugiem un tuvākajiem līdzgaitniekiem viņa piepildītajā radošajā mūžā. Meistaru mūžībā iedziedās RTU vīru koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā un citi gara un dvēseļu tuvinieki mākslā un mūzikā.
No plkst. 10.30 līdz 11.00 dievnamā noritēs svētā mise.
Pēc atvadu ceremonijas Rīgā Juri guldīsim zemes klēpī privātā ceremonijā dzimtas kapos Līvānos.
Jura draugus un pielūdzējus lūdzam godināt Meistaru ar viņa mīļākajiem ziediem - baltām lilijām un rozēm," lasāms paziņojumā.
Jau ziņots, ka mūžībā devies latviešu komponists, leģendārās grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs. Juris Kulakovs mūžībā devies 65 gadu vecumā.

Juris Kulakovs galvenokārt bija pazīstams, pateicoties darbībai grupās "Menuets" un "Pērkons".

Bērnībā mūzikas skolā Kulakovs mācījies akordeona spēli. Viņš vēlāk apguvis taustiņinstrumentus un ir bijis viens no pirmajiem sintezatora īpašniekiem Latvijā.

1978. gadā viņš pievienojās grupai "Menuets", spēlējis tajā taustiņinstrumentus līdz pat grupas darbības pārtraukšanai 1983. gadā.

1980. gadā kopā ar daļu "Menueta" dalībnieku Kulakovs izveidojis grupu "Pērkons". Viņš bija gandrīz visu tās dziesmu mūzikas autors.

Juris Kulakovs rakstīja mūziku arī teātrim un filmām.