Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Spriedīs par Dziesmu un deju svētku tradīcijas un mantojuma izpēti

© Dmitrijs Suļžics/MN

Dziesmu un deju svētku ekspozīcijā "Dziesmusvētku telpa" Mežaparkā 9.novembrī plkst.10 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) konferenču sērijā "Kultūras krustpunkti XVII" notiks Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) organizēta starptautiska konference "Dziesmu un deju svētku atmiņas daudzbalsība", aģentūru LETA informēja RMM pārstāve Ilona Matvejeva.

Konferencē ar saviem priekšlasījumiem piedalīsies dziesmu un deju svētku kustības pētnieki un muzeju eksperti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ASV.

Konferencē tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par līdzdalības formām Dziesmu un deju svētku tradīcijas kā mantojuma kolekcionēšanā, pētniecībā un mantojuma komunikācijā Latvijā, Baltijas valstīs un diasporas kopienās.

Tāpat paredzēts izzināt muzeja kā atmiņas institūcijas lomu un iespējas būt partnerim sarunās par tradīciju, dzīvo mantojumu un pilsonisko līdzdalību.

Paneļdiskusijā satiksies dzīvās tradīcijas atmiņu ekosistēmas pārstāvji - atmiņu vācēji, tālāknesēji, kuri dalīsies savā pieredzē par komunikācijas formātiem un līdzdalības pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem.

Konferences paneļdiskusiju vadīs LKA Kultūras un mākslas institūta pētniece Elīna Vikmane.