Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā noritēs Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs basketbolā

© Romāns Kokšarovs/f64

Latvija būs starp četrām olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkotājām, vēsta basketbola apskatnieks Donāts Urbons.

27.novembrī kā kvalifikācijas turnīru rīkotājas, visticamāk, tiks nosauktas Spānija, Latvija, Grieķija un Puertoriko. Bez Latvijas šādu vēlmi publiski izrādījušas bija arī Spānija un Grieķija.

Kopumā pēdējā kvalifikācijā piedalīsies 24 komandas, kas tiks sadalītas un ielozētas grupās pa sešām izlasēm. Olimpiādei kvalificēsies tikai apakšgrupu uzvarētāji.

Balstoties uz FIBA pasaules rangu, kas tika atjaunots pēc Pasaules kausa finālturnīra, Latvijai izlozē jābūt pirmajā grozā ar Spāniju, Lietuvu un Slovēniju. Otrajā grozā jābūt Brazīlijai, Itālijai, Grieķijai, Polijai, trešajā - Puertoriko, Melnkalnei, Dominikānas Republikai un Somijai, ceturtajā - Jaunzēlandei, Gruzijai, Meksikai un Libānai, piektajā - Horvātijai, Kotdivuārai, Angolai un Filipīnām, bet sestajā - Ēģiptei, Bahamu salām, Kamerūnai un Bahreinai.

Kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2024.gada 2. līdz 7.jūlijam, bet vīriešu basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27.jūlija līdz 10.augustam, grupu turnīrus aizvadot Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.