Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Divi bravūrīgi atpūtnieki, kas ciniski un nievājoši izteicās par latviešu valodu, nonāk uz apsūdzēto sola

© Kaspars Krafts/F64

Prokuratūra nosūtījusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu pret diviem vīriešiem par Majoru pludmalē veiktu huligānismu un pretošanos varas pārstāvim, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.

Pērn 16.jūlijā pēc informācijas saņemšanas par to, ka vairākas personas pārkāpj sabiedrisko kārtību, Jūrmalas pašvaldības policija ieradās Majoru pludmalē, kur, pildot savus dienesta pienākumus, inspektors veica kādas personas aizturēšanu.

Apsūdzētie, ignorējot, ka tiešā notikuma tuvumā atrodas vairāki desmiti cilvēku, tai skaitā bērni, pauda neapmierinātību ar inspektora likumīgi veiktajām dienesta darbībām.

Traucējot pludmalē esošo cilvēku tiesības uz mierīgu atpūtu, apsūdzētie izrādīja acīmredzamu necieņu pret sabiedrību. Viņi, klaji demonstrējot savu pārākumu, ar pieaugošu agresivitāti un īpašu cinismu lietoja necenzētus, cilvēka cieņu aizskarošus vārdus, kā arī pieprasīja inspektoram doties prom un piedraudēja pielietot pret viņu vardarbību.

Tāpat viens no apsūdzētajiem rupji un agresīvi norādīja inspektoram par nepieciešamību runāt krievu valodā, ciniski un nievājoši izsakoties par latviešu valodu, savukārt otrs apsūdzētais aicināja apkārtējos iesaistīties vardarbībā pret inspektoru.

Lai apturētu apsūdzēto vīriešu huligāniskās darbības, kā arī nodrošinātu inspektora fizisko drošību, divi citi Jūrmalas pašvaldības policijas inspektori - glābēji bija spiesti pārtraukt savus dienesta pienākumus drošības nodrošināšanā uz ūdens un doties uz konflikta vietu.

Apsūdzētie traucēja Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekiem pildīt savus dienesta pienākumus drošības nodrošināšanā gan pludmalē, gan uz ūdens cilvēku masveida atpūtas laikā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Jau ziņots, ka apsūdzētie ir Latvijas iedzīvotāji, kuri dzimuši 1980. un 1982.gadā. Šīs personas iepriekš nav krimināli sodītas.

Sociālajos medijos bija publicēts videoieraksts, kurā Jūrmalā krieviski runājoši atpūtnieki izaicināja un rupji lamāja Jūrmalas pašvaldības policistu, kā arī Jūrmalas glābšanas dienesta glābējus.

Pret vienu no personām, kura nepakļāvās vairākkārtējām policijas darbinieku likumīgajām prasībām, tika pielietoti piespiedu līdzekļi.